Správy

Dobré správy z Arcusu! Z koronavírusu sa vyliečilo vyše 100 seniorov

Domov pre seniorov si v januári prešiel peklom. Situácia sa už výrazne zlepšila.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy z Arcusu! Z koronavírusu sa vyliečilo vyše 100 seniorov
Zdroj: TASR/Kristína Mayerová

V krajskom zariadení sociálnych služieb Arcus v Košiciach, postihnutom nákazou nového koronavírusu, došlo k zlepšeniu situácie.

„Za posledné dva týždne tam nepodľahol ochoreniu žiaden z klientov a celkovo sa z neho vyliečilo 107 klientov,“ informoval v piatok Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK). Od pondelka 1. marca v zariadení už nebude potrebná personálna externá výpomoc a zariadenie si vystačí s vlastnými zamestnancami, ktorí sa postupne vracajú z karantény.

K piatku (26. 2.) malo v Arcuse pozitívny test osem klientov a 25 zamestnancov.

Ďalšie zariadenia

KSK je zriaďovateľom 13 zariadení sociálnych služieb, v ktorých je aktuálne nakazených spolu 58 zamestnancov a 23 klientov. Podľa údajov v košickom zariadení Domko evidujú štyroch zamestnancov a šiestich klientov s ochorením COVID-19, vo Via Lux v košickej Barci je to päť zamestnancov a dvaja klienti.

V Rožňave v zariadení Jasanima hlásia troch zamestnancov a jedného klienta, v Subsidiu sedem zamestnancov a šesť klientov. Troch chorých zamestnancov má aktuálne Lúč v Šemši a dvoch Ondava v Rakovci nad Ondavou. Sedem členov personálu eviduje trebišovský Lumen, po jednom zamestnancovi s pozitívnym testom majú v zariadení Idea v Prakovciach a Regina v Kráľovciach.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM