Webnoviny - Basketbal

Dobrí anjeli majú problémy s kádrom

Basketbalistky slovenského šampióna Dobrých anjelov Košice čaká zrejme jeden z najťažších záverov sezóny za posledné roky.

(WEBNOVINY) Po minulotýždňovom vypadnutí z Euroligy sa ich káder postupne zužuje o legionárky. Navyše pre rôzne okolnosti bude chýbať Košičankám aj niekoľko slovenských hráčok.

„S americkou pivotkou Crystal Langhornovou sme sa rozlúčili už minulý týždeň. Vo štvrtok odchádza litovská rozohrávačka Maria Solopovová. S oboma sme mali zmluvy do konca nášho pôsobenia v Eurolige,“ skonštatoval pre agentúru SITA generálny manažér Dobrých anjelov Daniel Jendrichovský a pokračoval: „S Candice Dupreeovou máme zmluvu platnú ešte mesiac, no tento čas by sme chceli presunúť až na koniec sezóny, aby nám pomohla v play-off. To však koliduje s prípravným kempom americkej reprezentácie. Som neustále v kontakte s Candice aj jej agentom, no východisko sme zatiaľ nenašli.“

Nákup nových posíl (?)

Spomedzi slovenských basketbalistiek má od začiatku sezóny problémy s chrbtom rozohrávačka Jana Čarnoká, na šmykľavom chodníku si začiatkom februára natiahla bočný väz v kolene pivotka Erin Lawlessová. „Janka si s veľkou pravdepodobnosťou za nás už túto sezónu nezahrá. Na palubovku by sa možno ešte stihla vrátiť tesne pred koncom sezóny, no určite to nebude stačiť na plnohodnotný výkon. Erin by mala začať trénovať o dva týždne, potom si ešte nejaký čas vyžiada jej návrat do zápasového kolotoča. Žiaľ, pre úmrtie v rodine nám minimálne dva najbližšie extraligové súboje bude chýbať Lucia Kupčíková.“

Košičanky by sa v tejto nezávideniahodnej situácii mohli spoľahnúť buď na nákup posíl, alebo využitie talentovaných hráčok zo svojho juniorského tímu. „Nemáme finančné prostriedky nazvyš. Všetko závisí od toho, ako sa dohodneme s Dupreeovou. To by sa malo vyjasniť do konca týždňa. Stále sme v kontakte s niekoľkými hráčskymi agentmi a pozorne sledujeme situáciu na trhu voľných hráčok. Možno siahneme po niektorej z našich talentovaných junioriek. Škoda zlomeného prstu na ruke Beáty Janoščíkovej, o ktorú sme zrejme prišli tiež do konca sezóny. Za aktuálneho stavu by sa nám do tímu veľmi hodila. Do konca februára, kedy sa skončí aj prestupové obdobie, máme ešte čas. Uvidíme, ako sa veci vyvinú,“ dodal Daniel Jendrichovský.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM