Krimi

Dobrovoľníci majú hlavu v smútku a prosia o pomoc: Detskú železnicu Košice vykradli

Materiál, ktorý zmizol pri krádeži, zhromažďovali dobrovoľníci dlhé roky od sponzorov, firiem aj zberateľov.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci majú hlavu v smútku a prosia o pomoc: Detskú železnicu Košice vykradli
Zdroj: TASR/František Iván

Detskú železnicu Košice v uplynulých dňoch vykradli. Zmizli najmä veci železničného charakteru. Dobrovoľníci, ktorí atrakciu v Čermeľskom údolí prevádzkujú, prosia v tejto súvislosti verejnosť o pomoc.

Krádež na objednávku?

„Práve verejnosť v minulosti zatiaľ vždy veľmi účinne pomohla pri vypátraní páchateľov a škodcov na detskej železnici,“ informovala Zuzana Lehotská z občianskeho združenia Detská železnica Košice.

„Mrzí nás, že ukradnutý materiál sme zhromažďovali dlhé roky, boli to dary od rôznych sponzorov, Železníc Slovenskej republiky, súkromných firiem aj nadšencov – zberateľov,“ skonštatoval predseda občianskeho združenia Detská železnica Košice Ľubomír Lehotský.

Podľa Lehotskej je možné, že výhybkové zámky, závažia na výhybky, podkladnice, skrutky na koľajnice, traťové telefóny, rôzne návestidlá a káble už páchatelia vyviezli na šrotoviská. Nevylučuje však ani možnosť, že predmety, najmä pre ich špecifickosť, ukradli na objednávku.

Prosba o pomoc

„Prosíme všetkých turistov, obyvateľov, návštevníkov Čermeľského údolia či Alpinky, pracovníkov zberných surovín, šrotovísk, aby nás alebo Políciu SR informovali o akomkoľvek podozrivom pohybe či vynášaní vecí z objektov a priestorov železničky na stanici Vpred a Alpinka, najmä v období od 7. apríla,“ požiadal Lehotský.

Ako podotkol, združenie má z minulosti skúsenosti, že výtržníci pod ťarchou verejnej mienky a „hlasu svedomia“ svoje konanie prehodnotili a došlo k náprave.

Informácie k prípadu môže verejnosť oznámiť na policajnej linke 158, na adrese kezeleznica@gmal.com alebo na stránke detskej železnice na sociálnej sieti.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM