Správy

Dodržiavanie opatrení kontrolujú policajti aj hygienici. Lietajú aj mastné POKUTY

Sprísnenie opatrení sprevádzajú aj intenzívnejšie kontroly ich dodržiavania. Košické prevádzky dostali už aj niekoľko pokút.

Ilustračný obrázok k článku Dodržiavanie opatrení kontrolujú policajti aj hygienici. Lietajú aj mastné POKUTY
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj , TASR/Milan Kapusta

Polícia sa od začiatku týždňa (22. 11.), kedy vstúpil do platnosti nový COVID automat, pri kontrolách zamerala na kontroly v obchodných centrách (OC) po celom Slovensku. Nákupné centrá musia fungovať v režime OP, čo znamená, že do nich môžu iba zaočkovaní a tí, ktorí prekonali COVID-19. Výnimkou sú len centrá, v ktorých sú otvorené len tzv. esenciálne prevádzky.

Obchodné centrá

Ako na sociálnej sieti uviedol dočasne poverený prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran, väčšina kontrolovaných osôb nastavené opatrenia dodržiavala. „Bol som aj ja osobne v teréne a bol som príjemne prekvapený, že drvivá väčšina kontrolovaných sa k tomu postavila zodpovedne, mala rúška, dodržiavali pandemické opatrenia, za čo im patrí veľká vďaka,“ uviedol Hamran.

Pripomenul, že polícia nerieši všetky porušenia opatrení represiou, snaží sa pôsobiť aj preventívne. „Našli sme aj niekoľko nezodpovedných jedincov, ktorých sme riešili podľa platnej legislatívy,“ dodal Hamran.

Kontrola reštaurácií

Dodržiavanie opatrení kontroluje aj polícia v Košiciach. „Pri kontrolách poskytujeme súčinnosť regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Naše nemocnice sú už plné a nemáme inú možnosť,“ uviedla košická polícia na sociálnej sieti.

Ako na utorkovom (23. 11.) Krízovom štábe mesta Košice uviedla riaditeľka RUVZ Košice Zuzana Dietzová, v spolupráci s príslušníkmi Policajného zboru robia kontroly aj v reštauračných zariadeniach. Doposiaľ udelili 61 blokových pokút a viaceré prevádzky za svoje veľké prehrešky museli zaplatiť 1 000 eur.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM