Lenka Fedorová Rôzne Správy

Doprajte si jarný závan energie: Týchto 5 miest v Košiciach vám dobije baterky!

Zdá sa, že zima za sebou zatvorila dvere, a tak mnohí z nás túžia po načerpaní nových síl. S našimi tipmi budete čoskoro sršať energiou!

Ilustračný obrázok k článku Doprajte si jarný závan energie: Týchto 5 miest v Košiciach vám dobije baterky!
Zdroj: TASR

Aj keď Košičanov uprostred zimy potrápila poriadna nádielka snehu, ktorá skomplikovala dopravu,, začiatok marca naopak priniesol príjemné teploty, ktoré dali vyniknúť prvým poslom jari. Jar je ideálny čas na načerpanie novej energie, a tak máme pre vás zopár tipov kde v Košiciach môžete dobiť baterky.

Anička

Anička je pre Košičanov veľmi známe miesto, nakoľko je jej okolie považovaný za najväčší oddychový areál v Košiciach. Anička je vyhľadávaným miestom pre šport, rekreáciu a zábavu. V okolí leží detské ihrisko, drevené plastiky so zvieracími motívmi. Nachádza sa tam aj minerálny prameň zvaný Gajdovka či Vajcovka, ktorý len nedávno prešiel rekonštrukciou.

Chata Lajoška

Známu chatu nie je potrebné zvlášť predstavovať. Lajoška je otvorená celoročne a pre širokú verejnosť poskytuje aj možnosť ubytovania. Vydať sa k nej môže byť preto skvelou možnosťou, ako sa nadýchať čerstvého vzduchu a načerpať novú energiu. Pred chatou sú k dispozícii drevené stoly, ohniská a nové volejbalové ihrisko. Horná časť lúky pri chate ponúka výhľad na časť Košíc, Košickú kotlinu a Slanské vrchy.

Alpinka

Ďalším lákavým miestom je Alpinka, ktorá je ideálna voľba pokiaľ si neviete predstaviť ísť niekde bez detí. Miesto v Čermeľskom údolí poskytuje okrem nádhernej scenérie aj športové, golfové a ihrisko pre deti. Z pamiatok sa tu nachádza zrubová vila– Chata Alpinka postavená v švajčiarskom slohu a Čermeľský vodovod z roku 1911, ktorý slúži až do dnes.

Klatovianka

Táto chata sa nachádza na konci chatárskej oblasti Klatovianka vo Volovských vrchoch. Chata poskytuje 65 miest na sedenie, salónik, kozub, ako aj ubytovaciu časť. Areál ponúka aj vonkajšie posedenie, kde je možne grilovať a športovať. V prevádzke sa konajú rôzne rodinné a podnikové akcie v country štýle, keďže súčasťou je aj westernové mestečko s funkčným prístreškom pre zvieratá. Areálom preteká potok Vrbica.

Kavečany

Do Kavečian sa možno dostať červenou značkou z Čermeľa približne za hodinu, pokiaľ by ste sa chceli vybrať aj na chatu Hrešná, bude vás to stáť ďalšiu pol hodinku času. Z mesta sa tam dostanete autobusom č. 29, ktorý premáva každú pol hodinu. Oblasť poskytuje okrem zoologickej záhrady aj adrenalínovú jazdu na 800 metrov dlhej bobovej dráhe.

Titulné foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM