Eva Mikulová Rôzne

Doprava počas Majstrovstiev sveta v hokeji musí byť zvládnutá

Splnomocnenec mesta pre Majstrovstva sveta v ľadovom hokeji v roku 2019 Miloslav Klíma už teraz pracuje so svojim tímom na organizácií šampionátu.

Ilustračný obrázok k článku Doprava počas Majstrovstiev sveta v hokeji musí byť zvládnutá
Zdroj: Eva Mikulová

Majstrovstvá sveta v hokeji v roku 2019 sú veľkým športovým sviatkom a prípravy sú už v plnom prúde. Naposledy sa na Slovensku konali hokejové majstrovstvá sveta v roku 2011 a Košice dokázali, že šampionát vedia zorganizovať na kvalitnej úrovni.

MS na Slovensku sa budú konať v termíne od 10. do 26. mája 2019 a v našom meste budú hrať Slováci, Kanada, USA, Fínsko, Nemecko, Dánsko, Francúzsko a Veľká Británia.

Za mesto je za hladký priebeh šampionátu zodpovedný Miloslav Klíma aj so svojím tímom. Prezradil nám v čom spočíva jeho funkcia. „Bol som menovaný viceprimátorom Martinom Petruškom a mojou úlohou je vytvoriť organizačný tím za mesto. Sú v ňom zástupcovia mesta, niektorých mestských podnikov, ktorí sa budú na MS podieľať, čiže SMZ, ktorá sa bude starať o výzdobu a prostredie, aby mesto vyzeralo skutočne pekne.“

Doprava pre fanúšikov zdarma

Dôležitú úlohu má aj dopravný podnik, pretože doprava má byť zabezpečená zdarma pre ľudí, ktorí budú mať lístok na zápasy. Aj pre dobrovoľníkov a akreditovaných hos­tí.

„Koordinujeme aj bezpečnosť, či už mestskú alebo štátnu polícia. Na starosti máme aj catering, marketing, ubytovacie kapacity atď. Komunikujem zo SZĽH a s hotelmi, reštauráciami, Steel arénou s letiskom, so železničnou stanicou…V podstate so všetkými, ktorí sú do MS zainteresovani,“ dodáva M. Klíma.

O hokejistov bude dobre postarané

Klíma tvrdí, že o hokejistov bude dobre postarané. „Hotely sú na top úrovni, gastronómia v meste je super a Steel aréna je veľmi dobra. Rekonštrukcia ktorá tam prebieha je kvalitná a štadión bude spĺňať najprísnejšie štandardy. Určite bude potrebné zvládnuť dopravu, lebo to je kľúčové, aby sa ľudia vedeli bez problémov dostať do haly. Čiže zóny okolo štadióna budú pred zápasmi a počas zápasov zabookované. Budú odstavné parkoviská. Už sme si to vyskúšali v roku 2011. V tom čase som bol členom organizačného výboru za SZĽH a viem, že tieto veci boli dobre zvládnuté. Verím, že to bude dobre aj teraz,“ je presvedčený M. Klíma.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM