Alexandra Kolínská Správy

Dopravné komplikácie v centre Košíc: Rekonštrukcia električkovej trate preveruje trpezlivosť vodičov!

Rozsiahla rekonštrukcia električkových tratí v centre mesta výrazne ovplyvňuje organizáciu dopravy. Pozrite, na ktoré úseky treba dávať pozor a kde sa treba vybaviť dávkou trpezlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Dopravné komplikácie v centre Košíc: Rekonštrukcia električkovej trate preveruje trpezlivosť vodičov!
Zdroj: TASR

Po rekonštrukcii trate na Kuzmányho ulici a v okolí Hviezdoslavovej je od začiatku tohto týždňa uzavretá aj časť dôležitej mestskej dopravnej tepny – Štúrovej ulice, v úseku od križovatky s Kuzmányho po križovatku s Rastislavovou ulicou. V najbližšom období avizuje mesto aj uzávierku pri Železničnej stanici.

Podľa informácií z magistrátu mesta Košice, je dôležité, aby sa všetky rekonštrukčné práce vykonávali naraz, pretože podmienky dotácie predpisujú jej ukončenie do jesene tohto roka.

Na úsekoch, ktoré môžu vodičom spôsobovať najväčšie problémy, riadi dopravu polícia, kolóny sa vytvárajú zo smeru Rastislavova – Kukučinova a tiež od Steel Arény smerom na Rastislavovu ulicu.

„Keďže sa jedná o rekonštrukciu električkových tratí, najprv je nutné zdemontovať trakciu, odpojiť pracovisko od elektrického prúdu a uvoľniť kríženie trolejbus – električka. Na stavbe sa pracuje, realizujú sa vyššie uvedené činnosti,“ uviedol František Mrava, predseda predstavenstva spoločnosti DÚHA, a.s., ktorá práce realizuje.

Ako spresnil, v noci sa realizovala demontáž trolejového vedenia a prevesov nad neuzavretou komunikáciou križovatky Štúrova – Moyzesova. „Dnes nastupujú na stavbu ťažké mechanizmy a budú realizované demolačné práce na železničnom zvršku. Začatie prác na Štúrovej ulici ide presne podľa naplánovaného harmonogramu,“ uzavrel Mrava.

O rekonštrukcii električkových tratí sme vás informovali v článku Kvôli rekonštrukciám uzavrú v centre celú ulicu: Tadiaľto autom v najbližšej dobe neprejdete! a dočasne zmenené trasy MHD nájdete v článku Oprava trate na Štúrovej: Mnohé spoje čaká zmena, pozrite si PREHĽAD!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM