Správy

Dôsledky ničivého počasia v Košiciach: Toto dokázala krátka búrka!

Košičania zažili po horúcom dni prudkú búrku so silným nárazovým vetrom, čo spôsobilo v meste a jeho okolí veľké škody. Vietor strhával strechy, váľal stromy aj s koreňmi, niektoré cesty boli neprejazdné.

Ilustračný obrázok k článku Dôsledky ničivého počasia v Košiciach: Toto dokázala krátka búrka!
Zdroj: Dnes24.sk

Prvé hlásenie mali hasiči pol hodiny po osemnástej. V smere na Jahodnú vietor polámal stromy a cesta tu bola niekoľko hodín neprejazdná.

Vietor strhával strechy

Na košickom letisku vietor zobral celú strechu zo súkromného hangára, jeho majiteľ však v ňom nemal zaparkované svoje lietadlo. Prevádzka na letisku nebola prerušená.

Silný vietor strhol aj plechovú strechu na základnej škole na Gemerskej ulici, kde na vrchnom poschodí dážď premočil triedy a chodbu. Hasiči tu pomáhali provizórne prekryť strechu školy. Ďalšie strechy zničil vietor na Podnikateľskej ulici a v Šebastovciach.

Ako informoval operačný dôstojník Miroslav Betuš z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, popadané stromy narobili nemalé škody aj v areáli Východoslovenského onkologického ústavu na Rastislavovej ulici v časti Košice Juh.

Leteli aj nábytky z letných terás

Práve južná časť Košíic bola najviac zasiahnutá živelnou pohromou. Stromy popadali aj na autá a to nielen v Košiciach, ale aj v Moldave.

Posledné volanie o pomoc zaznamenali hasiči krátko pred 22:00, kedy volajúci žiadali ich asistenciu na Bulharskej a Borodáčovej ulici.

Všetky posádky sú od večera v teréne, kde odstraňujú škody. Nárazový vietor postrhával aj reklamné tabule, dopravné značky a nábytok z letných terás. Pováľané stromy zahatali aj prejazd záchranárskym vozidlám. Podľa operačného dôstojníka, k zraneniam osôb nedošlo. Búrka s vetrom trvala iba krátko, no narobila veľké škody.

Košice čelili vyčíňaniu divokej búrky
8
Galéria
Búrka nad metropolou slovenského východu
1
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM