Správy Samospráva

Dôstojný stánok pre basketbal: Na modernizáciu Angels arény pôjde 1,25 mil. eur

Po tom, ako vláda vlani schválila štyri milióny eur na dobudovanie Košickej futbalovej arény, ide o ďalšie financovanie športovej infraštruktúry.

Ilustračný obrázok k článku Dôstojný stánok pre basketbal: Na modernizáciu Angels arény pôjde 1,25 mil. eur
12
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

Správna rada Fondu na podporu športu schválila finančný príspevok v sume 1,25 milióna eur na modernizáciu Angels arény v Košiciach pri viac ako 50-percentnom spolufinancovaní zo strany mesta ako jej vlastníka.

Dostali maximálnu výšku

Informuje o tom magistrát na svojej webovej stránke s tým, že sa chce uchádzať aj o financie na prestavbu mestskej krytej plavárne (MKP).

Ako povedal predseda správnej rady fondu Ladislav Križan, finančný príspevok na Angels arénu v maximálnej možnej výške v zmysle výzvy, v ktorej mesto uspelo, schválili na svojom uplynulom zasadnutí jednohlasne.

„Táto modernizácia je druhým z projektov športovej infraštruktúry národného významu podporených z prostriedkov Fondu na podporu športu,“ povedal.

Angels aréna je národnou kultúrnou pamiatkou. S jej rekonštrukciou v celkovej sume necelých 2,64 milióna eur začali koncom februára, hotová by mala byť v závere leta budúceho roka.

Potrebu renovácie košickej basketbalovej arény, kde denne trénujú desiatky detí, zdôraznil aj štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár.

Po futbale basketbal

„Verím, že náročnosť obnovy športovej haly dopadne zdarne a basketbal bude mať stále dôstojný stánok na ďalší úspešný rozvoj tohto v Košiciach tak populárneho športu,“ dodal.

Po tom, ako vláda vlani schválila štyri milióny eur na dobudovanie Košickej futbalovej arény, ide o ďalšie financovanie športovej infraštruktúry v Košiciach z externých zdrojov.

Získanie týchto finančných zdrojov podľa primátora Jaroslava Polačeka pomôže aj pri výstavbe telocvične v Základnej škole s materskou školou na Želiarskej ulici, ktorá sa má v budúcnosti stať jedným z hlavných centier florbalu v metropole východu.

Zároveň plánujú prestavať MKP na Národné olympijské centrum plaveckých športov Košice, čo by malo stáť viac ako 13 miliónov eur. Približne polovicu tejto sumy chce mesto podľa primátora získať z ďalšej výzvy Fondu na podporu športu.

„Ak by bolo mesto úspešné, na súčasnej MKP by vznikol nový plavecký komplex olympijských parametrov. Vybudoval by sa tam desaťdráhový, 50-metrov dlhý plavecký bazén, spĺňajúci aj náročné štandardy Medzinárodnej plaveckej federácie (FINA),“ dodáva magistrát s tým, že by tam bol aj jeden takzvaný 25 metrov dlhý vyplavovací bazén s ôsmimi dráhami či ďalší špeciálny bazén pre skokanské súťaže.

Práce na rekonštrukcii Angels Arény
12
Galéria
Zdroj: Mesto Košice
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM