Eva Mikulová Správy

Dovolenkári tešte sa. Viete do ktorých letných destinácii sa dostanete letecky z Košíc?

Z košického letiska sa toto leto dostaneme pohodlne do obľúbených letných destinácii pri mori. Chartrové lety sú späť.

Ilustračný obrázok k článku Dovolenkári tešte sa. Viete do ktorých letných destinácii sa dostanete letecky z Košíc?
5
Galéria
Zdroj: Letisko Košice - Rado Mlýnek

Leto je už za dverami a more mnohým z nás už nesmierne chýba. Táto letná sezóna bude síce skromnejšia ako pred pandémiou, ale dovolenkári sa môžu tešiť na obľúbené letecké zájazdy priamo z Košíc.

Chartrové lety sú späť. Prvý odštartuje 21. júna do Larnacy na Cypre. Cestovné kancelárie majú v ponuke niekoľko lukratívnych zájazdov na tomto ostrove v Stredozemnom mo­ri.

Košické letisko sa pomaly „rozlietava“. Už v týchto dňoch je tam viac pasažierov, ktorí využívajú pravidelné letecké spojenia a onedlho ku nim pribudnú i sezónne, tzv. chartrové lety.

Zatiaľ košické letisko hlási 11 letných chartrových letov do obľúbených dovolenkových destinácii. Možno časom pribudnú i ďalšie letecké spojenia.

Niektoré cestovné kancelárie totiž ponúkajú i zájazdy s priamym letom z Košíc do talianskej Kalábrie (letisko Lamezia Terme) a tiež do Čiernej Hory.

Kam poletíme?

Toto leto bude v kurze najmä Grécko. Z Košíc sa bude lietať do 4 gréckych miest. Thessaloniky, Corfu, Rhodos a Heraklion.

Priamy let je i na Sardíniu do mesta Oblia.

Na ostrove Cyprus pristanete v Larnace.

V ponuke je i obľúbený Burgas v Bulharsku.

Opäť sa bude lietať i do tureckej Antalye a do Monastiru v Tunise. Egypt je zastúpený Hurghadou a letoviskom Marsa Alam.

Zatiaľ letenky na chartrové lety nie sú voľne v predaji. Sú dostupné len ako súčasť dovolenkového zájazdu. Možno sa i to časom zmení.

Čítajte viac:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM