Eva Mikulová Krimi

Dráma na Železníkoch: Dôchodca sa zastrelil, predtým sa mal vyhrážať aj rodine

V súvislosti s pondelkovou streľbou, polícia začala trestné stíhanie za trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami spáchaný s prečinom usmrtenia.

Ilustračný obrázok k článku Dráma na Železníkoch: Dôchodca sa zastrelil, predtým sa mal vyhrážať aj rodine
Zdroj: TASR

V súvislosti s pondelkovou (20. 5.) streľbou na jednom z košických sídlisk polícia začala trestné stíhanie za trestný čin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami spáchaný v súbehu s prečinom usmrtenia. Informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„V súčasnosti sa uskutočňuje dôkladné vyšetrovanie udalosti, pri ktorej jedna osoba spôsobeným strelným poraneniam podľahla. Vzhľadom na citlivosť prípadu, ako aj na úctu k pozostalým, sa bližšie vyjadrovať nebudeme,“ uviedla.

Podľa medializovaných informácií si v pondelok popoludní pred jedným z pohostinstiev na sídlisku Železníky v košickej mestskej časti Juh siahol na život muž v dôchodkovom veku, na mieste mali byť aj policajné hliadky.

Podľa informácií, ktoré priniesol denník Korzár, išlo o muža (65), ktorý sa najprv v záhradkárskej lokalite na Alejovej ulici vyhrážal rodine zastrelením.

Tá privolala policajné hliadky, ktoré začali po mužovi pátrať. Polícia ho hľadala od rána, dokonca po ňom vyhlásila pátranie. Muž sa mal skrývať a popoludní zavítal do pohostinstva na Železníkoch.

Hostia zbadali, že má zbraň, dokonca sa mal vyhrážať, že bude strieľať.

Neskôr tvrdil, že ak dôjdu prvé policajné hliadky, vyjde pred budovu a zastrelí sa.

Svoje hrozby naplnil, pred pohostinstvom si strelil do hlavy a sanitka ho vo veľmi vážnom stave previezla do nemocnice.

Polícia na mieste zaisťovala stopy a vyšetrovala, čo sa presne stalo a aké boli príčiny skratového konania muža.

Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM