Aktualizované Krimi

Dramatické chvíle v košickej predajni: Zákazník na predavačku namieril zbraň, VIDEO

Spoznávate osobu na záberoch z videokamery? Pátra po nej polícia.

Ilustračný obrázok k článku Dramatické chvíle v košickej predajni: Zákazník na predavačku namieril zbraň, VIDEO
Zdroj: Polícia SR - Košický kraj

Polícia vyšetruje ozbrojenú lúpež, ku ktorej došlo v piatok (9. 4.) okolo 12.30 hod. v jednej z predajní na Komenského ulici v Košiciach. Ako v sobotu informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová, doposiaľ neznámy páchateľ vošiel do predajne, podišiel k predajnému pultu a vypýtal si pivo.

„Keď predavačka otvorila pokladňu, aby mu vydala peniaze za zakúpený tovar, namieril na ňu zbraň a žiadal od nej peniaze so slovami ‚daj peniaze, všetky, aj zdola‘. V ruke držal igelitovú tašku. Predavačka z obavy o svoj život vybrala z pokladne finančnú hotovosť viac ako 400 eur a peniaze vložila do tašky. Potom páchateľ, oblečený v čiernej mikine s kapucňou na hlave s lupom odišiel z predajne smerom na ulicu Obrancov mieru na neznáme miesto,“ uviedla Mésarová s tým, že udalosť sa zaobišla bez zranení.

„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začal v danom prípade trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Polícia po páchateľovi intenzívne pátra,“ doplnila Mésarová.

Videozáznam z bezpečnostnej kamery, ktorá zachytila muža podozrivého zo spomenutého skutku, je zverejnený na oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR – Košický kraj.

Polícia žiada o pomoc verejnosť. Akékoľvek informácie, ktoré by jej pomohli pri objasnení tohto skutku, môžu občania oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158.

Prečítajte si tiež

NOVÁ MÓDA? NEPLATÍME HOTOVOSŤOU, ALE ZBRAŇOU? Dnes popoludní "navštívil" jednu z predajní v Košiciach neznámy...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Friday, April 9, 2021
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM