Ladislav Rovinský Krimi

DREVORUBAČI NA ALEJOVEJ

Ubudne zelene na Alejovej?

Mestské zastupiteľstvo minulý rok schválilo zmenu územného plánu a z plochy určenej pre šport sa stala plocha určená pre multifunkčnú zástavbu. Ako investor v správe pre posudzovanie dopadov EIA uvádza: „Účelom navrhovanej činnosti je vytvorenie moderného multifunkčného centra, s vysokým štandardom povrchových úprav, technického vybavenia, poskytovaných služieb v obchodnom centre a oddychového posedenia v rámci pešej zóny lemovanej vysadenou okrasnou zeleňou.“

Pri asanácii územia pôvodného štadiónu 1.FC Košice bude potrebné odstrániť 806 stromov a kríky na celkovej ploche 3 622 m2.

Bezprostredným dopadom tohto rozhodnutia je likvidácia fauny a flóry na tomto území. Z výsledkov dendrologického prieskumu vyplýva, že pri asanácii územia bude potrebné odstrániť 806 stromov a kríky na celkovej ploche 3 622 m2. Celková spoločenská hodnota drevín bola vyčíslená na 197 163,69 € (5 939 940,00 Sk). Podrobnosti nájdete [link=http://e­ia.enviroportal­.sk/detail/mul­tifunkcne-centrum-kosice-moldavska]tu[/lin­k].

V prvej etape má padnúť 428 stromov

Dňa 22.01.2010 ENTO spol. s. r. o. Košice v zastúpení investora stavebníka Avalta, s. r. o. Bratislava podala na mesto Košice žiadosť vo veci vydania súhlasu na výrub 428 ks stromov a 2227 m2 krov. Likvidácia stromov a kríkov bude mať následne vplyv na výskyt živočíchov v tejto oblasti.

Kto je Avalta s.r.o, ?

Jediným spoločníkom firmy Avalta s.r.o. je spoločnosť ANORATH HOLDINGS LIMITED so sídlom na Cypre. Podľa zdrojov z dobre informovaných kruhov je za aktivitami slovenská spoločnosť PENTA.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM