Rôzne

Dušičky v Košiciach? TAKTO budú otvorené pietne miesta, vodičov čakajú ZMENY

Dušičky sa blížia a tu sú v súvislosti s nimi všetky potrebné informácie pre Košičanov.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky v Košiciach? TAKTO budú otvorené pietne miesta, vodičov čakajú ZMENY
Zdroj: TASR/František Iván

Mesto Košice počas dušičkového obdobia predĺži otváracie hodiny pietnych miest, zmení organizáciu dopravy a parkovania a dôjde tiež k posilneniu spojov mestskej hromadnej dopravy či hliadok mestskej polície (MsP). Magistrát o tom informuje na svojej webovej stránke.

Otváracie hodiny

Od 1. do 3. novembra bude areál Verejného cintorína a urnový háj Krematória otvorený od 7.00 do 22.00 h. V ostatných dňoch, až do 8. novembra, budú k dispozícii do 20.00 h. Od 9. novembra prejdú obe pietne miesta na zimný režim s otváracími hodinami do 17.00 h.

Parkovanie, zmeny v doprave

Mesto pripomína, že vstupná časť a parkovisko Verejného cintorína prechádzajú revitalizáciou. „Motorizovaní návštevníci nebudú môcť parkovať pred hlavným vstupom na Verejný cintorín. K dispozícii majú parkovacie miesta na Cintorínskej ulici v jednom jazdnom pruhu v oboch smeroch,“ uvádza s tým, že od stredy (25. 10.) do 3. novembra bude možné parkovať aj na Rastislavovej ulici v pravom jazdnom pruhu v úseku od cintorína v smere na Alejovú, ktorý bude dočasne vyhradený na parkovanie.

Zároveň bude pri hornom vstupe na Verejný cintorín pri ZŠ na Užhorodskej ulici z dôvodu zriadenia dočasného parkovania až do 10. novembra zjednosmernená ulica a uzavretý jeden jazdný pruh. „Mesto aktuálne rokuje o možnosti využívať jedno zo súkromných parkovísk v areáli na Južnej triede,“ dodáva.

Pri vstupe na Verejný cintorín z Rastislavovej ulice vytvoria koridor pre peších. Využiť môžu aj horný vstup z Užhorodskej ulice či vstup cez Židovský cintorín.

Odporúčajú MHD

Magistrát verejnosti odporúča, aby na presun na pietne miesta využívala najmä MHD. Na autobusových linkách č. 12, 16 a 33 budú od soboty (28. 10.) do 1. novembra premávať veľkokapacitné autobusy. Počas Sviatku všetky svätých bude na linke č. 33 ku Krematóriu posilnená doprava a mimoriadne bude zabezpečená aj prevádzka na linke č. 54, ktorá zastavuje na zastávke pri Verejnom cintoríne.

Zvýšený dohľad pri pietnych miestach bude MsP vykonávať od soboty do 2. novembra.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM