Hokej

Dvaja hokejisti Košíc majú koronavírus! Ďalší spoluhráči sa necítia dobre

Dvaja hráči extraligového klubu HC Košice mali pozitívny test na COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja hokejisti Košíc majú koronavírus! Ďalší spoluhráči sa necítia dobre
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Klub už vykonal opatrenia minimalizujúce rozšírenie ochorenia v tíme a jeho okolí, pričom hráči nastúpili do karantény.

Neprišli do Bratislavy

„Dvaja hráči a následne aj hráči, ktorí s nimi boli v úzkom kontakte, vykazovali známky nepriaznivého zdravotného stavu. Keďže bolo ťažké určiť, či ide o ochorenie COVID-19 a u ktorých hráčov by sa mohli podobné príznaky objaviť v priebehu stredy (30. septembra, pozn.), rozhodli sme sa z bezpečnostných dôvodov zrušiť aj plánovanú cestu do Bratislavy,“ uviedol riaditeľ marketingu a PR HC Košice Stanislav Mucha pre oficiálnu klubovú stránku.

Košickí hráči sa nezúčastnili stredajšieho vyjadrenia nesúhlasu s nariadenými opatreniami, ktoré sa konalo v Bratislave.

Idú do karantény

Dôvodom bol práve zdravotný stav niektorých hráčov, ktorí vykazovali príznaky ochorenia COVID-19, a to aj napriek tomu, že pri uplynulom testovaní 23. septembra boli všetky testy negatívne: „Naša kabína podporuje všetky stanoviská prezentované hráčmi na stredajšej akcii. Je nám ľúto, že sme sa k nim nemohli pridať. Okolnosti to však zariadili inak a aj týmto krokom chceme dať všetkým autoritám najavo, že zdravie je pre nás hokejistov prvoradé a k celej situácii sme pristupovali a budeme pristupovať zodpovedne. Prosíme však o možnosť spoločnými silami zabojovať a nájsť cestu, ako hrať hokej, ktorý je našou vášňou a živobytím,“ citoval web HC Košice kapitána Michala Chovana.

Hráči a realizačný tím absolvujú v najbližších dňoch karanténu a následne podstúpia opakované testovanie. „Udalosti nedávnych dní vyústili do rýchlo sa meniacej situácie. Všetky naše tímy, vrátane viac ako 300 hráčov mládeže, sa postupne presunú naspäť do Steel arény, v ktorej bude 1. októbra spustený proces výroby ľadu. Ten bude na zápasovú záťaž pripravený najskôr 5. októbra. Vzhľadom na všetky okolnosti je isté, že HC Košice nenastúpi v 1. kole Tipos extraligy. O celej situácii sme informovali APHK, SZĽH i ostatné kluby. Zápas odohráme v náhradnom termíne. Veríme, že zdravotný stav našich hráčov nám umožní nastúpiť na prvý ligový zápas čo najskôr,“ povedal Stanislav Mucha.

Protest hokejistov pred úradom vlády
9
Galéria
Zdroj: Milan Hanzel , Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM