Zuzana Vajayová Rôzne

Dve percentá z dane venuje TEKO DFN a autistickým deťom

Tepláreň Košice, a. s. (TEKO) poukázala v prospech neziskového sektora 2 % z dane z príjmov v celkovej výške 6202,25 eur.

Predstavenstvo spoločnosti na základe určených kritérií rozhodlo o podpore dvoch subjektov. Sumu 3000 eur TEKO venovala na vybudovanie vonkajšieho ihriska pre deti z autistického centra Rubikon v Košiciach – Myslave a 3202,25 eur na dokončenie lôžkovej časti v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) Košice.

„Okrem naplnenia podnikateľskej vízie spoločnosti chceme v Košiciach podporiť aj prácu neziskového sektora,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ TEKO Miroslav Nosál. Zdôraznil, že z tohto dôvodu 2 % z dane z príjmov poukázali na dva konkrétne projekty tam, kde je potrebné vyjadriť ľudskú solidaritu – v oblasti zdravotníctva a telesného či mentálneho postihnutia. „Medzi podanými žiadosťami bolo viacero zaujímavých projektov. Naším zámerom bolo podporiť tie, ktoré budú slúžiť deťom a mládeži. Podmienkou však bola realizácia na území Košíc, nakoľko tu žijú naši koncoví zákazníci,“ doplnil Nosál.

Rekonštruovaná lôžková časť v DFN bude slúžiť detským pacientom po operačných zákrokoch a akútnym prípadom vyžadujúcim si intenzívnu starostlivosť. Vonkajšie ihrisko zlepší podmienky na športové a voľnočasové aktivity autistickým deťom z centra Rubikon v Myslave – Košiciach.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM