Lukáš Zavacký Správy

Firma EEI a jej bilancia: Na ktorých uliciach pribudnú parkovacie miesta najbližšie?

Spoločnosť EEI zverejnila sumár vykonaných prác v Košiciach. Týkajú sa nielen výstavby nových miest na odstavenie vozidiel, ale aj technologického zabezpečenia a značiek.

Ilustračný obrázok k článku Firma EEI a jej bilancia: Na ktorých uliciach pribudnú parkovacie miesta najbližšie?
Zdroj: TASR

Hranica plateného parkovania sa v našom meste od 1. júla rozšírila do 10 priľahlých mestských zón. Novinku sprevádzalo viacero negatívnych ohlasov, no napriek tomu spomenutá eseročka vo svojich aktivitách pokračuje. Stihla toho urobiť viac než dosť.

Čítajte tiež: Búrlivé reakcie, nadávky a incidenty v OBRAZOCH: Čo sa zmení v systéme parkovania?

Zriadila centrálne IT riešenie pre tvorbu, manažovanie a archiváciu databáz úhrad z jednotlivých platobných kanálov, 124 automatov, kontrolný softvér a ručné terminály zobrazenia priestupcov pre policajtov, aplikáciu CVAK pre zaplatenie cez smartfón s podporou SMS platby, dve záchytné plochy či vozidlo kontrolnej jednotky (za hodinu dokáže zaznamenať 2 500 áut).

Okrem toho firma postavila 1 857 zostáv zvislého dopravného značenia, závorové parkoviská pri Jumbo centre a na Strojárenskej ulici a dohromady 37 nových miest. Ďalších 53 bude hotových čoskoro, a to na Thurzovej, Jantárovej, Rosnej, Južnej triede, Mlynárskej, Karpatskej, Rázusovej, Slovenskej jednoty a Kuzmányho ulici.

„Z dôvodu vyhovenia požiadavke zo strany mesta na akceleráciu prác spojených s výstavbou nových kapacít, aktuálne prebieha výberové konanie na stavebníka pre realizáciu povolení, ktoré očakávame v najbližších týždňoch,“ uviedla Lucia Chovanová z EEI.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM