Hokej

Efektívna Nitra vyškolila oceliarov: Hostí podržal brankár Kristan

Hokejisti HC Košice prehrali na domácom ľade v šlágri s Nitrou 2:5. Hostia v Steel Arene od začiatku vyhrávali a oceliari len doťahovali výsledok. Vďaka získaným trom bodom stiahli Nitrania náskok vicemajstra na čele tabuľky na sedem bodov.

Ilustračný obrázok k článku Efektívna Nitra vyškolila oceliarov: Hostí podržal brankár Kristan
Zdroj: Webnoviny.sk

Veľa nechýbalo, aby domáci zaskočili súpera už v 15. sekunde, ale Kristan zlikvidoval nájazd Marcinka a puk poskakujúci po bránkovej čiare odpálili obrancovia Nitry do bezpečia. V 3. min sa v oslabení unikol Košičan Spilar, Kristan vystihol jeho pokus o blafák.

Po zahodených šanciach znenazdajky prišiel trest pre východniarov. Po chybe domácej obrany sa k puku dostal Bajtek, ktorý ho pretlačil za Hylákov chrbát – 0:1. Vo vyrovnanej prvej tretine bol blízko ku gólu na 1:1 Jenčík, ktorý v oslabení zachytil zlú rozohrávku hostí, ale Kristan zneškodnil jeho blafák.

Zaujímavý hokej sa hral aj v druhom dejstve. V polovici zápasu vyšlo domácim prečíslenie dvoch na jedného a Hrnka vyrovnal – 1:1. Ubehli však iba tri minúty a Nitrania opäť viedli. Novák v početnej nevýhode vystihol prihrávku, a hoci svoje sólo cez celé klzisko zakončil tesne vedľa, pre faul Kloučeka dostal od rozhodcov výhodu trestného strieľania – rutinérsky ho premenil – 1:2. V 38. min hostia neustrážili Cebáka, ktorý naskočil na ľad z trestnej lavice, no jeho únik slovinský brankár zlikvidoval.

Nitrania mali skvelý vstup do záverečnej tretiny. Už po 85 sekundách Segľa po tom, ako Hylák neudržal puk, upravil na 1:3 a o ďalších 82 sekúnd König tvrdou strelou dal ďalší gól hostí – 1:4. Po tomto momente si domáci tréner Anton Tomko vybral oddychový čas a následne sa postavil do domácej bránky Riečický. V 48. min mali Košičania výhodu presilovky o dvoch hráčov a Klouček ju po 14 sekundách využil – 2:4.

V 53. min však domáci už nemali toľko šťastia pri presilovke, keď zabudli na Tománka, ktorý rutinérsky strelil druhý gól Nitry v oslabení v tomto zápase – 2:5.

Hlasy trénerov:

Anton Tomko (tréner Košíc): „Z našej strany to bol nešťastný zápas. Nitra nás vyškolila z efektivity v zakončení. Nevyužili sme ponúknuté šance a nepremenili sme samostatné úniky. Keď z takýchto možností neskórujeme, šťastena sa otáča na druhú stranu. Chceli sme skóre otočiť, hrali sme útočne, no pykali sme za každú chybu. Nitrania premenili všetky svoje šance.“

Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): „V Košiciach sa nevíťazí ľahko, preto sme s výsledkom veľmi spokojní. Základom dnešného úspechu bol spoľahlivý výkon brankára Kristana: napravil všetky chyby, ktoré sme urobili, a nebolo ich málo. Chytil štyri samostatné nájazdy domácich.“

HC Košice – HK Nitra 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Góly: 29. T. Hrnka (Gmitter, Cebák), 48. Klouček (Sojčík) – 7. Bajtek (F. Kuzma), 32. L. Novák (tr. strieľanie), 42. M. Segľa (Pupák), 43. P. König (Stümpel, Piačka), 53. R. Tománek (Ordzovenský)

Vylúčení: 6:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:2, rozhodovali: Romasko (Rus.), Kubuš – Korba, Rovenský, 5325 divákov

Nitra odchádza z Košíc s troma bodmi
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM