Lukáš Mano Rôzne

Električky nezvládajú snehovú nádielku

Vďaka silnému niekoľkohodinovému sneženiu došlo vo štvrtok (19.1.) popoludní k meškaniu a menšiemu výpadku spojov mestskej hromadnej dopravy.

Vážnejšia situácia bola v kopcovitých terénoch predovšetkým na sídlisku Dargovských hrdinov, kde došlo k skríženiu trolejbusu za zastávkou Kalinovská a následne aj dvoch autobusov linky 15. „Autobusové a trolejbusové linky premávali s meškaním do 15 minút“, uviedla hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice (DPMK) Michaela Karaffová.

Doplnila, že pre prípady zhoršenia zjazdnosti komunikácií v zimnom období, v čase kedy možno predpokladať vážnejšie problémy s rozjazdom vozidiel do svahu službukonajúci dopravný dispečer DPMK nariaďuje obmedzenie zastavovania vo vybraných zastávkach ležiacich v kopci. „Takáto mimoriadna situácia nastala aj vo štvrtok popoludní od 17.00 h, autobusy a trolejbusy vo vybraných zastávkach nezastavovali, alebo zastavovali až na konci kopcovitého terénu“, dodala Karaffová. Všetky takéto zastávky sú pre tento prípad označené príslušným oznamom.

Zamestnanci DPMK priebežne vykonávali údržbu nástupných ostrovčekov. Pomocou mechanizmov odmetali z električkových zastávok sneh, následne dočisťovali a solili nástupištia. Výnimkou boli nástupištia v úsekoch Južná trieda a rýchlodráha. „Čistenie v týchto častiach vykonávali naši zamestnanci ručne, pretože je tam vysoká koľaj bez asfaltu a panelov. Traktor sa tam nedokáže pohybovať po trati, “ vysvetlila Karaffová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM