Eva Mikulová Správy

Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva sa po Košiciach stane talianska Padova, FOTO

Delegácia mesta Košice sa v Bruseli oboznámila s finalistami o titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva 2021.

Ilustračný obrázok k článku Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva sa po Košiciach stane talianska Padova, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Košice

V kongresovej miestnosti Stáleho zastúpenia SR v Bruseli sa uplynulý týždeň konali prezentácie kandidátov na titul Európske hlavné mesto dobrovoľníctva 2021 (#EVCapital 2021).

Úspešné dobrovoľníctvo

Košickú delegáciu na podujatí viedla námestníčka primátora mesta Košice Lucia Gurbáľová, ktorá bola zároveň aj členom hodnotiacej poroty pre udelenie titulu na budúci rok.

“Počas celého roka sme okrem organizácie veľkého množstva vlastných dobrovoľníckych aktivít poskytovali finančnú a materiálnu pomoc rôznym dobrovoľníckym organizáciám v rámci svojich možností a podporovali sme tiež činnosť dobrovoľníckych organizácií. Záujem a výsledky tejto činností len potvrdzujú súdržnosť našej lokálnej komunity. Našou ambíciou je, aby sme oblasti dobrovoľníctva inšpirovali aj ďalšie mestá v strednej a východnej Európe,” skonštatovala viceprimátorka Gurbáľová.

Na záverečnom ceremoniáli Európskeho hlavného mesta dobrovoľníctva 9. decembra v Košiciach prevezme víťaznú štafetu Padova.

Zároveň bude na základe prezentácií prezentovaných v Bruseli a informácií uvedených v prihláškach, ktorých uzávierka bola ešte v júni na podujatí vyhlásený víťaz pre rok 2021.

O držiteľovi titulu v roku 2021 sa rozhodne medzi nemeckým Berlínom a cyperským mestom Strovolos.

Súťaž Európske hlavné mesto dobrovoľníctva organizuje Európske dobrovoľnícke centrum (CEV) a jej cieľom je propagácia a zlepšenie dobrovoľníckej činnosti na úrovni samospráv.

Mesto Košice v spolupráci s rôznymi verejnými a súkromnými združeniami a spoločnosťami v súčasnosti vyvíja aktivity spojené s kandidatúrou na titul Európske hlavné zelené mesto 2023.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM