Eva Mikulová Rôzne

Eurovia začala modernizovať ďalšiu autobusovú zastávku pri „novej“ nemocnici

Dočasná náhradná autobusová zastávka sa nachádza na Ondavskej ulici, niekoľko metrov od modernizovanej zastávky v smere ku križovatke Tr. SNP – Ipeľská – Ondavská.

Ilustračný obrázok k článku Eurovia začala modernizovať ďalšiu autobusovú zastávku pri „novej“ nemocnici
Foto: Eva Mikulová

Po zastávke pri nemocnici v smere do centra mesta začala v pondelok 5. novembra spoločnosť Eurovia modernizovať ďalšiu autobusovú zastávku na Ondavskej ulici, odkiaľ jazdia spoje MHD smerom ku križovatke Ondavská – Trieda SNP – Ipeľská. Dočasná náhradná autobusová zastávka pre cestujúcu verejnosť sa nachádza na Ondavskej ulici vpravo, niekoľko desiatok metrov ďalej od modernizovanej zastávky v smere ku križovatke Tr. SNP – Ipeľská – Ondavská.

Zmodernizujú 29 zastávok

Projekt „Modernizácia zastávok verejnej dopravy a informačných systémov" ráta v intraviláne mesta Košice s vysokým počtom cestujúcich s modernizáciou celkovo až 29-tich autobusových zastávok.

„Modernizácia zahŕňa stavebné úpravy nástupných plôch a pozemných komunikácií v miestach 21 zastávok s nevyhovujúcim technickým stavom, na ôsmich už boli tieto práce urobené v minulosti, vytvorením bezbariérových prístupov, takisto vybavenie zastávok označníkmi a LED informačnými tabuľami s on – line odchodmi spojov. Tieto informačné tabule budú napríklad reálne zohľadňovať aj prípadné meškania jednotlivých liniek MHD. Zároveň všade tam kde treba budú zastávky doplnené o bezbariérové priechody pre chodcov s prvkami pre nevidiacich a tiež osvetlenie priechodov pre chodcov v miestach riešených nástupných plôch, so zreteľom na bezpečnosť cestnej premávky,“ informoval hovorca magistrátu Miroslav Sambor.

Celková výška investície do modernizácie zastávok predstavuje sumu jedného milióna Eur, pričom financovanie je zabezpečené z prostriedkov EŠIF (európske štrukturálne a investičné fondy) a spolufinancované z vlastných zdrojov mesta Košice. Cieľom modernizácie zastávok je dosiahnutie ich vysokej kvality z hľadiska technického vybavenia, predovšetkým však súladu s platnými normami a predpismi so zreteľom na zvýšenie bezpečnosti ľudí, zlepšenie informovanosti a celkového komfortu prepravy cestujúcich.

Prvú zastávku začala Eurovia modernizovať 29. 10. 2018, práce by tam podľa predbežných odhadov mali trvať približne dva mesiace. Ako dočasná náhradná autobusová zastávka slúži konečná zastávka autobusovej linky č. 18 na Triede SNP (vpravo smer kino Družba), neďaleko križovatky.

Košičania môžu využiť na cestu do centra mesta nielen konečnú zastávku osemnástky, odkiaľ sa ten – ktorý spoj po nástupe cestujúcich vráti na pôvodnú trasu v mieste najbližšieho prejazdu cez električkovú trať, ale napríklad aj neďalekú zastávku MHD na Ondavskej ulici (smer centrum mesta).

Foto: ilustračné

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM