Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Eurowings začal lietať z Košíc do Düsseldorfu a Mníchova

Prvé lety sa uskutočnili v nedeľu 28. októbra. Let z Düsseldorfu do Košíc využilo 67 cestujúcich, a naspäť do Düsseldorfu odletelo 73 cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Eurowings začal lietať z Košíc do Düsseldorfu a Mníchova
7
Galéria

Nemecká letecká spoločnosť Eurowings, vyhodnotená ako najlepšia letecká spoločnosť v Nemecku za rok 2017 a člen skupiny Lufthansa, začala v nedeľu 28. októbra z Košíc prevádzkovať dve nové priame letecké spojenia do Düsseldorfu a Mníchova.

Spojenie so 160 destináciami

Metropola východného Slovenska je tak spojená s druhým (Mníchov) a tretím (Düsseldorf) najväčším letiskom v Nemecku a celou sieťou destinácií z týchto dvoch letísk v ponuke spoločnosti Eurowings a v prípade Düsseldorfu aj leteckej spoločnosti Lufthansa. Cestujúci z východného Slovenska a priľahlých regiónov budú mať odteraz možnosť využiť spojenia do 160 destinácií vo viac ako 50 krajinách.

Do Düsseldorfu sa lieta 4‐krát týždenne s odletom z Košíc v pondelok, stredu, piatok a nedeľu popoludní, lietadlom typu Q400 s kapacitou 76 sedadiel. Linka do Mníchova bude prevádzkovaná 2‐krát týždenne, a to v piatok a v nedeľu s odletom z Košíc vo večerných hodinách lietadlom typu Airbus A320 s kapacitou 150 sedadiel.

Letenky začínajú na cene 19,99 € jednosmerne vrátane poplatkov.

Prvý let z Düsseldorfu do Košíc využilo 67 cestujúcich, a naspäť do Düsseldorfu odletelo 73 cestujúcich lietadlom typu Q400 s maximálnou kapacitou 76 sedadiel čo znamená 88% obsadenosť na prílete a 96% na odlete.

Na prvom lete z Mníchova do Košíc priletelo 111 pasažierov a do metropoly Bavorska odletelo 120 cestujúcich lietadlom typu Airbus A320 s maximálnou kapacitou 150 sedadiel čo predstavuje 74% obsadenosť lietadla na prílete a 80% obsadenosť lietadla na odlete.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM