Eva Mikulová Komunálne voľby

Exprezident Rudolf Schuster odvolil a volebnú kampaň zhodnotil ako odraz parlamentnej politiky

Bývalý primátor Rudolf Schuster volil vo volebnej miestnosti na Univerzite veterinárneho lekárstva. Novému primátorovi odkazuje, že musí s mestom žiť a počúvať občanov.

Ilustračný obrázok k článku Exprezident Rudolf Schuster odvolil  a volebnú kampaň zhodnotil ako odraz parlamentnej politiky
Foto: Eva Mikulová

Bývalý primátor Košíc a exprezident Rudolf Schuster volil krátko po 9,00 hodine. Voliť prišiel aj so svojimi deťmi, synom Petrom a dcérou Ingrid. V dobrej nálade sa pozdravil s volebnou komisiou, každému podal ruku a na volebný akt si musel chvíľu počkať, keďže všetky hlasovacie miesta boli obsadené.

A ako vníma tieto voľby? „V Košiciach je to veľmi zložité. Mnohí, ktorí mohli byť zvolení, sa neprihlásili. Nie všetci majú odvahu sa uchádzať o miesto primátora či poslanca. Nechajme sa prekvapiť, kto to bude.“ Prezradil, že pre nového primátora má už pripravené námety. „Uvidím, či ich príjmu.“

Podľa jeho slov má primátor dbať na čistotu v meste, kontrolovať Mestskú políciu…„Dobrý primátor má s mestom žiť. A keď má okolo seba zdravý mančaft, tak to bude fungovať. Treba aj reprezentovať ale treba reprezentovať to, čo som pre mesto urobil,“ odkazuje budúcej hlave mesta.

Zhodnotil aj volebnú kampaň, ktorá bola v meste divoká. „Pozrite sa, máme vzory zhora z parlamentu. Príklady tiahnú a, žiaľ, tie negatívne. Kedysi to bolo slušnejšie ako dnes. Akoby sme boli nepriatelia,“ nechápavo sa pozastavil nad aktuálnom situáciou v krajine Schuster.

Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM