Eva Mikulová Správy

Exprezident Rudolf Schuster žiadne voľby nevynechá, prezradil ako sa rozhodoval, FOTO

V doprovode svojej dcéry Ingrid odvolil ešte v sobotu ráno okolo 9,00 hodiny aj bývalý prezident Rudolf Schuster.

Ilustračný obrázok k článku Exprezident Rudolf Schuster žiadne voľby nevynechá, prezradil ako sa rozhodoval, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Eva Mikulová

Bývalý prezident SR Rudolf Schuster je disciplinovaný volič. I tieto parlamentné voľby mu nie sú ľahostajné a v doprovode svojej dcéry Ingrid prišiel dopoludnia odovzdať svoj hlas v parlamentných voľbách do volebnej miestnosti v areáli Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie.

Ťažká voľba

„Nikdy nevynechám voľby, takže som prišiel. Chcem aj ja to lepšie pre občanov Slovenska, tak uvidíme, čo nám pripravia tí noví, ktorí budú zvolení." Neskrýval mierne sklamanie z agresívnej volebnej kampane.

„Naznačovalo to už konanie v parlamente. Spomínam si, keď sme odovzdávali moc v rokoch 1989 – 1990. Pozrite sa, ako sa správali poslanci, keď odovzdávali moc tým druhým, ako slušne – a išlo to. A čím máme viac demokracie, tým sme k sebe akosi horší, menej slušní,“ dodal Schuster.

Prezradil tiež, že tentokrát sa rozhodoval dlhšie, koho podporí v týchto voľbách.

Exprezident si myslí, že je najvyšší čas zmeniť systém volieb, nateraz to však nevidí veľmi reálne. „Ktorá strana si podreže konár, na ktorom sedí? Žiadna. Takže budúcnosť z tohto hľadiska nevyzerá veľmi dobre, hoci väčšina občanov by určite privítala zmenu, aby si oni vybrali poslanca, a nie stranu.“

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM