Alexandra Kolínská Krimi

Falošný košický plynár v akcii: Dôchodkyni (85) najprv pomohol s nákupom, potom s úsporami!

Muži zákona pátrajú po falošnom plynárovi. Podľa polície sa tak dôchodkyni predstavil muž, ktorý jej chcel pomôcť s nákupom. No na takú pomoc Košičanka teda nezabudne.

Ilustračný obrázok k článku Falošný košický plynár v akcii: Dôchodkyni (85) najprv pomohol s nákupom, potom s úsporami!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi. Podľa mužov zákona, v utorok krátko po 16:00 hodine neznámy muž predstavil ako zamestnanec plynární. „Dôchodkyni (85) z Košíc ponúkol, že jej pomôže s nákupom. V byte následne využil jej nepozornosť a odcudzil jej dva prstene a retiazku zo žltého kovu, peňaženku s osobnými dokladmi a hotovosť 200 eur,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Krádežou jej spôsobil škodu za 770 eur. Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie vo veci zločinov porušovania domovej slobody a krádeže. Páchateľovi za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ povedal Szabó.

Polícia chce upozorniť na to, že podvodníci často využívajú rôzne zámienky, aby sa dostali k peniazom. „Práve dôverčivosť a bezbrannosť starých ľudí nahráva páchateľom. V žiadnom prípade by seniori nemali vpúšťať neznáme osoby do svojich obydlí a to aj v prípadoch ponúkanej pomoci,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM