Šport

Famózny Košičan Vaško: Triumf vo všetkých disciplínach 2. kola Svetového pohára!

Alexander Vaško ml. má dôvod na poriadnu radosť. Vynikajúcim výsledkom prekonal aj vlastné očakávania.

Ilustračný obrázok k článku Famózny Košičan Vaško: Triumf vo všetkých disciplínach 2. kola Svetového pohára!
Zdroj: TASR

Slovenský reprezentant vo vodnom lyžovaní Alexander Vaško ml. triumfoval vo všetkých troch disciplínach v 2. kole Svetového pohára. Na podujatí International Tour of Cableski v domácom prostredí košického sídliska Nad jazerom nenašiel premožiteľa v slalome, v akrobatickej jazde a ani v skokoch. Vynikajúcim výsledkom prekonal aj vlastné očakávania.

Vodný lyžiar košického Trixen klubu si na trojnásobnom triumfe najviac vážil víťazstvo v slalome. V ňom zdolal aj držiteľa svetového rekordu.

„Prekonal som aj vlastné očakávania. Neočakával som najmä víťazstvo v slalome, v ktorom som zdolal veľkého favorita Nemca Simona Hermanna. Vlani sa mi tu nepodarilo vyhrať v skokoch, tentoraz som však dosiahol veľký úspech. Navyše pred domácim publikom. Je to neopísateľné. Domáce preteky sú pre mňa stále najviac. Znamená to pre mňa veľa,“ uviedol Vaško.

Na pretekoch 1. kola v nemeckom Beckume triumfoval v skokoch i trikoch, nad jeho sily v slalome bol vtedy práve Nemec Hermann. Vaško mu na domácom jazere prehru vrátil a potvrdil výbornú formu, možno až životnú.

„Vyzerá to tak. Máme však pred sebou ešte veľa pretekov, takže nerád by som predbiehal. Momentálne to vyzerá, že som na mojej najvyššej úrovni. Pokúsim sa to udržať,“ prezradil Vaško. V skokoch dosiahol výkon 60,6 m, čo bolo o priepastné dva metre viac než druhý Bielorus Artem Marozau. Druhý najlepší zo Slovákov Juraj Kerpčár skončil na 5. mieste za 46,6 metra.

Bývalý držiteľ svetového rekordu v skokoch Vaško sa počas aktuálnej sezóny pripravuje v nemeckom Schloss Dankerne a po úspechu v Košiciach už myslí na ďalší program v rámci sezóny.

„Ďalšie preteky SP budú v rakúskom Astene, neskôr v Tel Avive. Čakajú ma aj majstrovstvá Európy v Poľsku a snáď aj finále SP v Šanghaji. Dúfam, že sa tam dostanem. Spravím pre to maximum,“ uviedol Vaško. Prvú priečku v slalome žien obsadila Karin Bořiková z domáceho Trixenu, v skokoch zvíťazila Bieloruska Irina Turecová (48,7 m).

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM