Lenka Fedorová Správy

Februárové potulky Košicami: Všetko, čo ste nevedeli o Leteckej fakulte

Poznáte zaujímavosti Leteckej fakulty? S Milanom Kolcunom sa dozviete viac vo februárových potulkách Košicami.

Ilustračný obrázok k článku Februárové potulky Košicami: Všetko, čo ste nevedeli o Leteckej fakulte
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbený sprievodca Milan Kolcun prevádza zvedavcov zákutiami mesta každý mesiac. Inak tomu nebude ani tentokrát s témou Letecká fakulta so začiatkom na Rampovej ulici.

Letecká fakulta Technickej univerzity, predtým Ústav aeronautiky Technickej univerzity, predtým Vojenská letecká akadémia generála Milana Rastislava Štefánika, predtým Vysoká vojenská letecká škola Slovenského národného povstania. A celé to začalo v roku 1973.

Prehliadky s Milanom Kolcunom sa začínajú v piatok (2. februára) o 15:30 a 17:00, pokračovať budú v sobotu (3. februára) o 10:30, 12:00, 14:00, 15:30 a v nedeľu (4. februára) o 12:00, 14:00 a 15:30.

V sobotu o 11:00 sprevádza Zoltán Balassa v slovenskom jazyku a o 16:00 v maďarskom jazyku. V nedeľu sprevádza o 14:30 v slovenskom jazyku a 16:00 v maďarskom jazyku.

Potulky mestom sa konajú pre obyvateľov mesta i návštevníkov, avšak zakaždým ich čaká iná téma a trasa a zaujímavosti z histórie i súčasnosti Košíc priamo na mieste. Počas potuliek sa často môžu dostať na inak neprístupné miesta. Potulky sa konajú za každého počasia.

V marci sa môžu nadšenci potuliek tešiť na tému Seminárny kostol a seminár a v apríli na tému Detská železnica. Organizátorom Potuliek je Mestské informačné centrum mesta Košice.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM