Lenka Fedorová Iné športy Šport

Košičanov čaká 24-hodinovka na ľade: Pokoria svoj vlastný svetový rekord?

Metropola východu sa pokúsi prekonať vlastný svetový rekord. Známe klzisko tak už čoskoro zaplnia tisíce korčuliarov.

Ilustračný obrázok k článku Košičanov čaká 24-hodinovka na ľade: Pokoria svoj vlastný svetový rekord?
Zdroj: TASR

Košiciam sa v roku 2016 podarilo vytvoriť svetový rekord v korčuľovaní. 1300 korčuliarov vtedy spolu najazdilo 6 043 kilometrov. Pokoria Košičania v tomto roku svoj vlastný rekord?

9. a 10. februára o 10:00 hod. sa v T-Systems Športovo – zábavnom areáli uskutoční 24-hodinovka v korčuľovaní. Cieľom akcie je podľa organizátorov spropagovať tento prekrásny zimný šport širokej verejnosti, zapojiť do tejto akcie deti a študentov základných, stredných a vysokých škôl, ako aj seniorov a všetky vekové kategórie.

Košičania sa zároveň pokúsia prekonať súčasný svetový rekord 24 hod. korčuľovania v počte nakorčuľovaných km (6043 km) a slovenský rekord v počte účastníkov na ľade (1610 korčuliarov).

Akcie sa môžu zúčastniť jednotlivci, ale aj skupiny z rôznych firiem, škôl, športové družstvá a pod. Dôležité je, aby počas 24 hodín bol na ľadovej ploche aspoň jeden korčuliar. ,,Meranie korčuliarov na ľade bude zabezpečené elektronicky. Každý účastník dostane pamätnú účastnícku medailu a horúci čaj," informujú na záver organizátori.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM