Zuzana Vajayová Rôzne

Festival ENVIROFILM Košice 2012

Medzinárodný filmový festival s ekologickou tematikou sa tento týždeň prvýkrát predstavuje aj v Košiciach. Jedným z miest premietania súťažných filmov je aj jediný ekologický hotel na Slovensku s enviromentálnou značkou EÚ Eco friendly hotel Dália.

Súťažné filmy na témy ochrana životného prostredia, prírodné dedičstvo či alternatívne zdroje energie sa predstavia v priestoroch Eco friendly Hotela Dália v stredu 16.5. a v piatok 18.5. od 19:00 hodiny. Medzi súťažnými filmami 18. ročníka nechýba ani slovenská reprezentácia zastúpená legendárnym režisérom Pavlom Barabášom, ktorý uvedie 2 snímky z cyklu Príbehy tatranských štítov.

Eco friendly Hotel Dália ponúkne fanúšikom aj filmové lahôdky festivalu z festivalového ročníka 2011. Vo štvrtok 17.5. majú diváci možnosť vidieť výnimočné slovenské dokumenty Strážca divočiny o charizmatickom obyvateľovi Tichej doliny – medveďovi hnedom a snímku Návrat rysov o unikátnom experimente vrátiť mláďa rysa zo ZOO opäť do prírody Malej Fatry.

Eco friendly Hotel Dália v Košiciach sa zapája aj do ďalších ekologických aktivít a v priebehu tohto roka uvedie zaujímavé enviromentálne projekty a workshopy, ktoré budú súčasťou programu Košíc ako Európskeho hlavného mesta kultúry 2013.

Zdroj: www.visitkosice.eu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM