Zuzana Vajayová Rôzne

Festivalové Leto v parku prilákalo viac ako 12.000 ľudí

Košický festival Leto v parku prilákal tento rok do areálu Kasární/Kulturparku viac ako 12.000 ľudí.

Tretí ročník ponúkol sedem koncertov, štyri divadelné predstavenie, 11 premietaní letného kina a štyri nedele pre rodiny s deťmi plné divadla a kreatívnych detských dielní.

„Sme radi, že aj napriek počasiu, ktoré nás tento rok naozaj poriadne vytrápilo, Leto v parku nesklamalo a opäť potvrdilo, že mestský letný festival do Košíc jednoducho patrí,“ komentoval projektový manažér Leta v parku Jozef Môcik.

Za uplynulý mesiac mali návštevníci možnosť zažiť koncerty, divadelné predstavenia, filmy a workshopy z dielne nielen zahraničných, ale aj domácich košických umelcov.

Ako informovala Blažena Sedrovičová z marketingu a PR Kasární/Kultur­parku, medzi najnavštevovanejšie akcie patril napr. otvárací koncert skupín Billy Barman a WWW, bažant kinematograf, party počas Košického večera v hlavnej úlohe s Groovin Heads či uzatvárací koncert s domácou formáciou Puding Pani Elvisovej a maďarskými Zagar.

„Leto v parku je aj o experimentoch, preto mali Košičania jedinečnú možnosť zažiť predstavenie vo veľkom eskimáckom iglu, bábkový horor pre dospelých, výsledok trojtýždenného divadelného workshopu pod vedením Stana Bilého i divadelné predstavenie priamo v parku, a nie na pódiu, v réžii domáceho zoskupenia Divadlo na peróne,“ vymenovala ďalej.

Úspešne podľa Sedrovičovej dopadli aj workshopy, na ktorých sa z detí stávali malí herci, maliari a dizajnéri hračiek.

Festival trval od 21. júla do 21. augusta.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM