Adam Stečák Šport

VIDEO: Košičania bežali po Hlavnej ulici pre dobrú vec. Čo kilometer, to peniaze na charitu

Iba pred pár dňami bežalo takmer 1700 bežcov po letiskovej dráhe v Košiciach. Tento raz žila športom Hlavná ulica, na ktorej sa konal VSE City Run 2019, charitarívne podujatie pre všetkých.

Zdroj: Dnes24.sk

VSE City Run je originálnym konceptom charitatívnych behov v centrách miest východného Slovenska a prvý štartový výstrel zaznel v roku 2008 práve v Košiciach. Dnes sa radí medzi najväčšie charitatívno-športové podujatia na Slovensku. Hlavný partnerom podujatia je Východoslovenská energetika, ktorá stoji pri tomto podujatí od jeho vzniku.

Do behu sa zapojila masa malých aj veľkých pretekárov. Beh odštartoval o 17:00 hodine a jeho dĺžka bola 4 kilometre. Behalo sa od Dolnej brány cez Mestský park a späť. V tomto behu nebolo dôležité to, kto zvíťazí, ale šlo o to, že sa behalo za dobrú vec.

Podujatie bolo sprevádzané celý deň na Dolnej bráne množstvom akcií už od 10:00 hodiny. Návštevníci mohli využiť aj non-stop bežecký pás, na ktorom za každý odbehnutý kilometer prispeli VSE sumou 33 eur na dobrú vec.

Bežecký pás bol 8 hodín v nepretržitej prevádzke s bežcami a nesmel sa zastaviť. Na konci dňa sa nabehané kilometre prepočítali na eurá a prirátali sa k výťažku zo štartovného.

Na podujatí nemohla chýbať hudba, o ktorú sa postaral DJ na pódiu. Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

VSE RUN 2019
21
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM