Rôzne

FOTO: Babie leto v Košiciach zhadzuje jablká, no i kvitnú jablone. Teploty klesnú o 5 °C

Teploty sú v týchto dňoch u nás nadpriemerne teplé. Príroda sa správa ako na jar a zároveň i na jeseň. Koncom týždňa sa to už citeľne zmení.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Babie leto v Košiciach zhadzuje jablká, no i kvitnú jablone. Teploty klesnú o 5 °C
13
Galéria
Zdroj: TASR

Vonku totiž prevláda tlaková níž, ktorá k nám prináša teplý vzduch od juhozápadu a jasné počasie. V závere týždňa sa počasie zmení. V závere pracovného týždňa nás čaká postupná zmena v počasí. Séria slnečných dní sa preruší, vonku sa miestami vyskytnú zrážky a teploty klesnú.

„V druhej polovici nasledujúceho víkendu by sa v oblasti Škandinávie mala prehĺbiť tlaková níž, ktorej brázda bude siahať až nad strednú Európu. Vplyv tlakovej výše zoslabne a do Európy začne prúdiť chladnejší a vlhkejší vzduch,“ informuje portál imeteo.sk.

V utorok si užijeme ešte krásne jesenné teploty. Na východnom Slovensku bude prevažne polooblačno. Najnižšie ranné teploty 8 až 4 a najvyššie denné 17 až 21 stupňov C.

Teploty budú postupne klesať. Zatiaľčo v týchto dňoch dosahujú teploty aj cez +20 °C, počas budúceho týždňa do bude zväčša do +15 °C. Ochladzovať sa začne už v sobotu a teploty budú každým dňom nižšie.

K ochladeniu sa pridajú aj zrážky. Tie sa vyskytnú na mnohých miestach, najmä však na strednom a na severe a severozápade Slovenska. Budú vo forme prehánok alebo občasného dažďa, trvalejšie zrážky sa zatiaľ neočakávajú.

Ilustračné foto, TASR

Babie leto v Košiciach
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM