Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: Budapešť v košickej Steel aréne ukázala svoju silu a vezie si domov tri body

V 19. kole Tipsport ligy privítali Košice prvýkrát na domácom ľade tím z Budapešti. Hráči z hlavného mesta Maďarska ukázali, že hokej hrať vedia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Budapešť v košickej Steel aréne ukázala svoju silu a vezie si domov tri body
23
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

HC Košice – MAC Budapešť 4:8 (1:3, 3:3, 0:2)

Góly: 6. Galamboš (Šoltés, Hričina), 30. Haščák (Šedivý), 32. Dudáš, 38. Haščák (Brophey, L. Nagy) – 4. Odnoga (Szabad), 8. Bodó (Orban, Langkow), 10. Langkow (Bodó, Orban), 25. Bugár (Brown, Pozsgai), 29. Orban (Bodó, Pozsgai), 38. Terbócs (Kreisz), 41. Brown (Klempa, Vokla), 52. Dudás (Nagy, Terbócs). Rozhodovali: Snášel, Orolin – Gajan, Smrek, vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 3843 divákov. Zmeny: 37. M. Nagy namiesto Habala, 52. Habal namiesto M. Nagya (Koš.).

Zostavy:

HC Košice: Habal (37. M. Nagy, 52. Habal) – Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, McDowell, Dudáš, Šedivý – Žitný, Brophey, L. Nagy – Haščák, Klíma, Kafka – Hričina, Galamboš, Šoltés – Jokeľ, Suja, Petráš – Hudák

MAC Budapešť: Rajna – Pozsgai, Bugár, Burt, Fejes, Vokla, Dudás, Szigeti – Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Kreizs, K. Nagy, Terbócs – Odnoga, Majoross, Szabad

Nespokojnosť košických trénerov s výkonmi niektorých hráčov vyústila do nezaradenia útočníkov Netíka a Spilara do zostavy. Na výkone domácich v prvej tretine sa to však pozitívne neprejavilo, skôr naopak.

Zmätok Košičanov pred vlastnou bránkou v 4. minúte využil Odnoga a hostia išli do vedenia. Skóre 0:1 však dlho nevydržalo, keďže v 6. minúte sa domácim vydaril únik dvoch proti jednému, v ktorom skóroval Galamboš po Šoltésovej prihrávke. Košičania však doplácali na chyby v obrane, v 8. minúte si zle prebrali hráčov pred Habalom a Bodó upravil na 1:2.

Ďalšia kombinácia hostí, tentoraz v presilovke v 10. minúte, priniesla ich tretí gól, keď skóroval Langkow – 1:3. O kontaktný gól sa v 15. minúte snažil Pulli, jeho strelu však zastavila žŕdka Rajnovej bránky.

Nespokojní košickí diváci nešetrili piskotom, ktorý sa vystupňoval v druhej tretine. Ani košický brankár Habal nemal svoj deň, v 25. minúte mu po strele Bugára predkĺzol za chrbát puk, ktorý predtým vyrazil nad seba – 1:4.

Nenápadná strela Orbana v 29. minúte prekĺzla Habalovi – 1:5. V gólovo úrodnej druhej tretine Košičania dvihli hlavy, góly Haščáka v oslabení a Dudáša v presilovke znamenali skóre 3:5. Dôležitý gól hostí však v 39. minúte strelil Terbócs, ktorý upravil na 3:6. Po šiestom góle došlo k striedaniu košických brankárov, Habala nahradil Matúš Nagy. Haščák ešte do druhej prestávky upravil na 4:6, čím Košice opäť vrátil do zápasu.

Nádeje domácich na úspešný výsledok však výrazne klesli už po 14 sekundách tretej tretiny, keď Brownov pokus prekvapil Nagya – 4:7. Košičania sa viackrát dostali do útočného pásma, ich hre však chýbala sebaistota. Hostia bez problémov kontrolovali svoj náskok, ktorý bol od 52. minúte už štvorgólový. Obranca Dudáš si efektne poradil s Klímom a aj brankárom Nagyom, ktorý sa po góle na 4:8 vrátil na striedačku.

Fanúšikovia košického tímu reagovali skandovaním pokrikov „Takú hanbu sme tu nemali“ a aj ironického „desať, desať“. Ďalší gól však už v Steel aréne nepadol. Pre Košičanov to bola tretia prehra v rade, pre Budapešť prvé trojbodové víťazstvo na ľade súpera.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Hokej Košice-Budapešť
23
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM