Eva Mikulová Samospráva

FOTO: Jaroslav Polaček zložil primátorský sľub a stal sa tak ďalším primátorom Košíc

Na ustanovujúcom Mestskom zastupiteľstve zložilo sľub 41 poslancov. Primátorské insígnie odovzdala Polačekovi vedúca Archívu mesta Košice Mária Hajduová.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Jaroslav Polaček zložil primátorský sľub a stal sa tak ďalším primátorom Košíc
20
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

V pondelok 10. decembra sa uskutočnilo prvé ustanovujúce mestské zastupiteľstvo v tomto volebnom období. Komunálne voľby sa konali 10. novembra a mesiac po nich zložili sľuby 41 novozvolení poslanci a primátorskej funkcie sa oficiálne ujal aj Jaroslav Polaček. Ten kandidoval ako nezávislý kandidát s podporou pravicových strán (SaS, KDH, Nova, SMK, OKS).

J. Polaček sa v histórii mesta stal 220 primátorom a počas jeho sľubu znel zvon na Urbanovej veži. Primátorské insígnie mu odovzdala vedúca archívu mesta Košice Mária Hajduová.

„Pán Petruško nebol volený priamo obyvateľmi, takže nemôže používať insígnie, preto boli po rezignácii pána Rašiho uložené do archívu mesta. Po zložení sľubu slávnostne odovzdám pánovi Polačekovi zlatú reťaz s erbom a pečať s číslom 1. Len ňou sa môžu opečiatkovať najvýznamnejšie dokumenty a zmluvy.“

Zároveň dostal Polaček aj primátorský plášť, ktorý zdedil po svojom predchodcovi Richardovi Rašim. Neskôr mu ušijú nový. Primátor sa v príhovore poďakoval svojim voličom a sľúbil, že chce byť dobrým primátorom všetkých občanov mesta. Chce spolupracovať so starostami a občanmi pre blaho mesta.

Prvé zastupiteľstvo Košice
20
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM