Adam Stečák Kultúra

FOTO: Knižnicu Jána Bocatia v Košiciach obsadili tradičné odevy neviest

Od 14. júna môžete vo Verejnej knižnici Jána Bocatia obdivovať výstavu tradičných ozdôb neviest z regiónov Košického kraja.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Knižnicu Jána Bocatia v Košiciach obsadili tradičné odevy neviest
20
Galéria

Výstava Čepce, party… prezentuje tradičné svadobné odevy neviest z historických regiónov Košického kraja ako Abov, Gemer, Spiš či Zemplín.

Obohatená je o kopec starých fotografií, na ktorých sú zachytené momenty manželov a ich najväčší deň v živote. Historické fotografie poskytlo Kultúrne centrum Údolia Bodvy a Rudohoria, ktoré sa nachádza v Moldave nad Bodvou.

Každý jeden z odevov je špecifický. Napríklad odev zo Zemplína je zaujímavý svojou žiarivo bielou farbou a čistotou. Odev nevesty z Gemera je špecifický pestrofarebnosťou. Veľmi zaujímavým odevom, ktorý je značný svojou dekoratívnosťou a symbolikou doplnkov, je odev nevesty z Myslavy.

Výstava svadobných odevov bude v knižnici k dispozícií do 31. júla, takže máte dostatok času, aby ste si tieto pekné a historické odevy prišli pozrieť a vidieť, ako vyzerali v minulosti. Výstava je súčasťou Cassovia Folkfestu 2018.

Pozrite si v galérii, čo sa nám podarilo zachytiť…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Čepce a party
20
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM