Veronika Hunyadiová Správy

FOTO: Koniec zabaleným jedlám. Očkovaní a prekonaní sa najedia aj vo foodcourtoch

V režime OP môžu byť otvorené už aj tzv. foodcourty v obchodných centrách.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Koniec zabaleným jedlám. Očkovaní a prekonaní sa najedia aj vo foodcourtoch
14
Galéria

Od piatka (7. 1.) je povolená konzumácia vo foodcourtoch nákupných centier. Podmienky sú úplne rovnaké ako v ostatných reštauráciách a gastroprevádzkach.

Platí OP režim

Konzumácia na mieste je povolená len v režime OP (zaočkovaní a po prekonaní covidu), maximálna obsadenosť je 50 % kapacity zariadenia. Konzumovať nápoje a pokrmy možno len posediačky s tým, že pri jednom stole môžu sedieť najviac štyri osoby alebo osoby z jednej domácnosti. Medzi stolmi treba zabezpečiť odstup dva metre.

Prevádzky verejného stravovania môžu fungovať v režime OP a zároveň v režime základ, teda pre odber jedla a nápojov zabalených na odber zo sebou. Tí, ktorí nespĺňajú režim OP si teda môžu jedlo naďalej kúpiť zabalená, ale nesmú ho konzumovať v priestoroch reštaurácie.

Gastro sa prebúdza

V piatok (7. 11.) boli otvorené aj foodcourty v košických nákupných centrách. V čase obeda využili možnosť pohodlne sa najesť priamo v obchodnom centre desiatky ľudí.

Gastoprevádzky postupne ožívajú aj v centre mesta. Zákazníkov, ktorí sa prišli po dlhšej pauze najesť do interiéru, pribúda aj v reštauráciách na Hlavnej. Ich počet ale zďaleka nie je takí, ako pred niekoľkými mesiacmi.

V galérii si pozrite fotky otvorených reštaurácií na košickej Hlavnej aj v obchodných centrách.

Otvorené reštaurácie v Košiciach
14
Galéria

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM