Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: Košice na domácom ľade podľahli baranom z Banskej Bystrice

V 17. kole Tisport ligy sa stretli Košice s tímom z Banskej Bystrice. Zápas bol plný emócií a nechýbala ani bitka.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Košice na domácom ľade podľahli baranom z Banskej Bystrice
35
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

HC Košice – HC '05 iClinic Banská Bystrica 1:3 (1:0, 0:3, 0:0)

Góly: 13. Nagy (Spilar, Brophey) – 24. Higgs (Sýkora), 34. Marshall (Higgs, Asselin), 38. Kabáč (Gabor, Češík). Rozhodovali: Baluška, Konc – Výleta, Gajan, vylúčení: 7:8 na 2 min., navyše: Dudáš (Koš.) a Selleck (B. Bystr.) nešp. správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0.

Zostavy:

HC Košice: Habal – Pretnar, Koch, Čížek, Pulli, Dudáš, Šedivý, Lenďák – Haščák, Brophey, Nagy – Netík, Klíma, Kafka – Spilar, Galamboš, Šoltés – Krajňák – Hričina, Suja, Žitný

HC '05 iClinic Banská Bystrica: Williams – Marshall, Miller, Mihálik, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Nemčík – Selleck, Faille, Asselin – Török, Higgs, Sýkora – Gabor, Češík, Kabáč – Lichanec, Buc, Bartánus – Varga

Už v úvodných minútach mali oba tímy možnosť presilovej hry, pozorne brániace štvorice na oboch stranách však nedopustili vážnejšiu šancu. Už v 5. minúte sa zápas skončil pre domáceho útočníka Šoltésa, ktorý pri pokuse o bránenie Vargu dostal zásah hokejkou, po ktorom sa už do hry nevrátil. Divákov zaujala potýčka Pulliho so Selleckom a aj sľubná príležitosť Šedivého v 8. minúte, ktorý však pokusom bez prípravy neprekvapil Williamsa. Košičania išli do vedenia v 13. minúte, keď Nagy v presilovke namieril nad Williamsovu vyrážačku – 1:0. Krátko na to mohlo byť už 2:0, chybu hostí v rozohrávke však nepotrestal Kafka. Presilovka Banskobystričanov v 18. minúte priniesla protiútok domácej dvojice Nagy – Haščák a strelu druhého menovaného do hornej žŕdky. Rušnú prvú tretinu uzavrela pästná výmena medzi Dudášom a Selleckom.

Za zápas do Košíc prišlo 4916 divákov.

Dôrazný hokej vo vysokom nasadení sa hral aj v druhej časti, v ktorej pribudlo gólových príležitostí. Krátko po prestávke sa do úniku dostala dvojica Haščák – Nagy, strelu domáceho kapitána však zmaril výborným zákrokom Williams. V 24. minúte si hosťujúci Higgs vytvoril šancu, ktorú ešte Habal zmaril, no banskobystrický útočník si všetko vynahradil po následnom buly v útočnom pásme – 1:1. Hostia boli herne na koni, schladiť ich však mohol Žitný, no jeho pokus skončil na žŕdke.

Veľkú šancu krátko na to nevyužil Banskobystričan Faille a konštrukcia Williamsovej bránky zvonila aj po strele Netíka. V 34. minúte hostia využili presilovku, keď Marshallova strela zmenila smer tesne pred Habalom – 1:2. V 38. minúte bol náskok hostí už dvojgólový, keď odrazený puk poslal za košického brankára nekrytý Kabáč – 1:3.

Tretia tretina priniesla pokojnejšie dianie a najmä košickú snahu o kontaktný gól. Hostia sa sústredili na defenzívu, ktorú podporovali aktívnou hrou v strednom i obrannom pásme a Košičanom veľa nedovoľovali. Do sľubných príležitostí sa dostali Košičania Pretnar i Haščák, ale Williamsa neprekonali.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Hokej Košice-Banská Bystrica
35
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM