Adam Stečák Hokej Šport

FOTO: Košice zvíťazili nad Zvolenom po samostatných nájazdoch

V 45. kole Tipsport ligy privítali Košice v Steel Arene Zvolen. Divákom ponúkli mužstvá kvalitný hokej s množstvom šancí. Zápas rozhodli až nájazdy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Košice zvíťazili nad Zvolenom po samostatných nájazdoch
33
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

HC Košice – HKM Zvolen 4:3 po predĺž. a sam. náj. (0:0, 1:2, 2:1)
Góly: 33. Nagy (Spilar, Šedivý), 44. Brophey (Ignatuškin), 55. Hričina (Brophey, Kafka), rozhodujúci samostatný nájazd Kafka – 22. Petráš (Šišovský), 35. Obdržálek (Chovan, Kytnár), 53. Vandane (Špirko, Vandas). Rozhodovali: Novák, Soós – Árkovics (obaja Maď.), Gegáň, vylúčení: 3:3 na 2 min., navyše Suja (Koš.) 10 min. OT za neš. správanie, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 3762 divákov.

Zostavy:
HC Košice: Habal – McDowell, Šedivý, Koch, Pulli, Michalčin, Dudáš, Cibák – Spilar, Suja, Nagy – Lušňák, Ignatuškin, Petráš – Kafka, Galamboš, Hričina – Klíma, Brophey, Jokeľ – Žitný

HKM Zvolen: Tomek – Pöyhönen, Fraser, Drgoň, Zeleňák, Vandane, Roman, Ulrych, Růžička – Obdržálek, Kytnár, Chovan – Vandas, Špirko, Handlovský – Mitchell, Petráš, Šišovský – Chlepčok, Halama, Andrisík

Prvá tretina priniesla vyrovnaný hokej, avšak iba minimum gólových príležitostí. Brankár hostí Tomek si v 4. minúte poradil s nebezpečným pokusom Suju, ktorý tečoval Dudášovu strelu. Zvolenčania v prvej tretine nedokázali prekvapiť obranu domáceho tímu a Habala vážnejšie neohrozili. Gólom sa neskončil ani únik Nagya v 16. minúte, ktorého pokus zmaril Tomek.

Druhá tretina priniesla zaujímavejšie dianie a aj góly. V 22. minúte išli hostia do vedenia, keď rozohrávajúcemu Kochovi vzal puk Šišovský a po jeho prihrávke Petráš na dvakrát prekonal Habala – 0:1.

Hosťom sa darilo držať tesný náskok a Košičanov dlho nepustili do vážnejšej šance. Vylúčenie Mitchella však potrestal Nagy, ktorý bez prípravy prestrelil Tomeka – 1:1. Košičania sa však z vyrovnania dlho netešili, keďže už o dve minúty sa hosťom vydarila rýchla kombinácia, ktorú po Chovanovej prihrávke zakončil nekrytý Obdržálek – 1:2.

V 38. minúte mal sľubnú príležitosť na vyrovnanie Brophey, ale Tomek zmaril jeho pokus. Brankára hostí v 42. minúte strelou z otočky neprekonal Lušňák. Podarilo sa to však Bropheymu, ktorého dorážka Ignatuškinovej strely prekvapila Tomeka – 2:2. Hostia si v 46. minúte v presilovke vytvorili tlak, Habal čelil viacerým pokusom, ale skóre sa nezmenilo. V 52. minúte sa pred košického brankára dostal Mitchell, bekhendom však nezakončil ideálne. To sa hosťom podarilo v presilovke v 53. minúte. Špirko nabil Vandaneovi a ten bez prípravy namieril presne – 2:3. Domáci však vyrovnali aj tretíkrát, keď si Hričina v 55. minúte vzal puk za zvolenskou bránkou a využil nedôraz súperovej obrany – 3:3. V 57. minúte sa hostia dostali k presilovke o dvoch hráčov, no obliehaniu košickej bránky chýbal moment prekvapenia.

V predĺžení sa o víťazovi nerozhodlo a tak prišli na rad samostatné nájazdy. V nich postupne skórovali iba Košičania – Nagy, Žitný a Kafka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Hokej Košice Zvolen
33
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM