Adam Stečák Rôzne

FOTO: Kým psíky sa zahryzli do výhry na výstave orieškov, hasiči bojovali s osami

Sobotné doobedie v parku Anička, patrilo všetkým milovníkom psíkov. Únia vzájomnej pomoci (ÚVP) ľudí a psov organizovala po šestnásty raz Výstavu orieškov a nepapierakov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Kým psíky sa zahryzli do výhry na výstave orieškov, hasiči bojovali s osami
27
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Majitelia mohli svojich miláčikov prihlásiť do súťaží ako Trubkoviny či Poslušnosť a sociálne správanie. Všetky psy „zabojovali“ o ceny Bingoorech, Bingoplemeno a Bingoútulkáč, získať mohli aj titul Extrapes. Handicapované psíky sa uchádzali o cenu najväčších sympatií publika.

Pridali sa aj osy

Podujatie malo začať o 9:30 hod, avšak organizátorov nemilo prekvapil roj ôs, ktorých museli odstrániť hasiči. Osy v parku na Aničke nezabojovali o žiadnu cenu, ale zato štvornohí miláčikovia súťažili vo viacerých kategóriách.

Napríklad Východniarsky ovčiak alebo Strapáčik, ktorú vyhrala sučka Megan, pre ktorú to bola prvá výhra v živote. Súťažiaci sa pripravovali na cvičisku alebo im ich majitelia dopriali kvalitný kúpeľ a vyčesanie, niektorí už so svojím psíkom podobné súťaže absolvovali.

Ako uviedla Romana Šerfelová z ÚVP, „hlavnou myšlienkou tohto podujatia je prezentovať nepapierakov a krížencov, ukázať, že aj takéto krížené psíky sú rovnako šikovné, múdre a rovnako sa naučia všetkému ako čistokrvné psíky.“

Výstava orieškov 2018
27
Galéria

Pes namiesto liekov

Akciu moderovala Janka Hospodárová a nám prezradila, čo má na týchto podujatiach najradšej: „Najradšej vidím to, aký krásny vzťah existuje medzi psom a človekom a aké je to obohacujúce spojenie aj pre jedného aj pre druhého ako si vzájomne veľa dokážeme dať. Pre mňa je psík také prírodné antidepresívum, niekto kto nás rozveselí, kto nás zabaví, kto nás neskonale miluje a najlepšie čo im my ľudia môžeme urobiť je im to oplatiť. Vždy tu v Košiciach vidím veľa takých tandemov. Najväčšiu radosť mi robí hlavne to, keď vidím, že ten psík je z útulku, a že je zachránený.“ Moderátorka má doma taktiež psíka z útulku.

Súčasťou programu bola aj ukážka agility (schopnosť rýchlo reagovať), psích trikov, frisbee a obedience (poslušnosť, ktorá v sebe zahŕňa čiastočne aj prvky pachových prác. Návštevníci s deťmi sa mohli zabaviť aj v skákacom hrade alebo trampolíne.

Text: Gabriela Onušková, foto: Adam Stečák

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM