Rôzne Správy

FOTO: Lyžiarske stredisko v Kavečanoch definitívne KONČÍ. Plány čakajte i na Jahodnej

Lyžiarske stredisko v košickej mestskej časti Kavečany definitívne končí, v týchto dňoch z neho odstraňujú vleky.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Lyžiarske stredisko v Kavečanoch definitívne KONČÍ. Plány čakajte i na Jahodnej
4
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Naposledy sa tam lyžovalo v roku 2018. Pre TASR to za firmu Swam uviedol Ján Petróci s tým, že k tomu pristúpili z ekonomických dôvodov.

Vleky na odpredaj

„Niektoré vleky budú ponúknuté na odpredaj. Montovať sa bude v stredisku Búče – Renčišov a na Regetovke. Jeden z vlekov, ktorý ide na Hrešnú, zostane na svojom mieste. Budúcu letnú sezónu by mal slúžiť cyklistom, respektíve kolobežkám. Ďalšie vleky sú demontované a uskladnené v stredisku Jahodná,“ povedal Petróci, ktorý je zároveň vedúcim lyžiarskeho strediska na Jahodnej.

V súčasnosti z Kavečian zvážajú materiál a upravujú pozemok po odstránení vlekov. Ako pripomenul, kým mali pozemky v nájme, nákladná bola aj ich údržba.

„Každý rok bolo treba stredisko vykosiť, aby mohlo byť v zime v prevádzke, ale vzhľadom na predchádzajúce sezóny sme sa ani nepúšťali do zasnežovania, jednoducho to nevychádzalo,“ vysvetlil s tým, že na prevádzku by bol potrebný investor, ktorý by dokázal zafinancovať aj slabú sezónu.

Jahodná

Snehové podmienky v tomto stredisku sú podobné ako na Jahodnej a technické zasnežovanie, ktoré je podľa jeho slov nákladné, je nevyhnutné.

Čo sa týka Jahodnej, v blízkej budúcnosti chcú zefektívniť práve zasnežovanie, a to aby mohli sezónu otvárať skôr.

„Chceli by sme tiež rozšíriť vleky pre lyžiarske školy, lebo v posledných rokoch sme pre veľký záujem na hranici kapacít. Pôjdeme tak tou cestou, aby sme vystavali nejaký vlek,“ dodal.

Lyžiarske stredisko v Kavečanoch končí, odstraňujú vleky
4
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM