Adam Stečák Rôzne

FOTO: Pred OC Galériou zdobili návštevníci gigantickú kraslicu

Na nádvorí obchodného centra Galéria na sídlisku Západ si Košičania vyzdobili gigantickú kraslicu. Občania Terasy priniesli ochutnať aj svoje veľkonočné špeciality.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pred OC Galériou zdobili návštevníci gigantickú kraslicu
12
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Gigantickú bielu kraslica s výškou až 2,5 metra zdobili v nedeľu od 15:00 desiatky návštevníkov. Kraslica skrášli nádvorie obchodného centra Galéria. K farbeniu mohol prispieť každý podľa svojej fantázie a nakresliť alebo napísať na ňu svoj odkaz.

Návštevníci si v tvorivých dielňach vyskúšali aj rôzne techniky zdobenia vajec.

Tento rok na Terasu zavítali aj exkluzívne benátske masky z dielne návrhárky Tünde Kovácsovej, ktoré sú známe najmä z karnevalu v Benátkach. Podujatia sa zúčastnil aj starosta MČ Košice Západ Marcel Vrchota, ktorý ponúkol na ochutnanie svoju tradičnú veľkonočnú štrúdľu.

Svojimi dobrotami prispeli aj ďalší obyvatelia MČ Západ a priniesli na ochutnávku niektoré zo svojich domácich pečených dobrôt a spoločne tak prispeli k veľkej ochutnávke koláčikov či pagáčikov.

MČ Západ má v pláne tento „spoločný kraslicový výtvor“ ponechať na námestí pred Galériou až do Veľkonočného pondelka, pričom vo večerných hodinách kraslica bude efektne nasvietená, aby tak aj po zotmení evokovala čarovnú atmosféru Veľkej noci.

Zdobenie kraslice Košice-Západ
12
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM