Lukáš Zavacký Rôzne

FOTO: Ťažký život zvierat z košického útulku: Príbehy, ktoré chytia za srdce

Môžu byť rady, že žijú. Zvieratá z útulku z nášho mesta si toho v minulosti veľa pretrpeli (na fotkách). Ich príbehy sú naozaj zdrvujúce.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ťažký život zvierat z košického útulku: Príbehy, ktoré chytia za srdce
Zdroj: Útulok UVP Košice

Zariadenie UVP Košice dennodenne zverejňuje množstvo nových jedincov, ktoré hľadajú nový domov. Niektorých na núdzové miesto priviedli samotní majitelia, iní toho pred príchodom veľa negatívneho zažili. A museli ich zachraňovať iní.

Takmer pod vlakom

Železničná stanica v Čani bola domovom Sheyly a jej dvoch súrodencov. Len vďaka ľuďom pracujúcim okolo sa ich podarilo zachrániť pred zrážkou s vlakom. Sučka je pravdepodobne krížencom novofundlandského psa, vo svojich dvoch mesiacoch mala približne štyri kilá. Jej vlastnosťami sú hravosť a inteligentnosť. Narodila sa len teraz v marci.

V kanáli vyhladovaná

Aničku našiel pán so psom v rovnakej lokalite, ale konkrétne v kanáli. Ak by ju neobjavil, asi by zomrela od hladu. Pri sebe mala dokonca dve šteniatka, ktoré sa snažila chrániť. Tie však boli mŕtve. Z takmer troch metrov ju vytiahli miestni hasiči. Po príchode do útulku bola veľmi utiahnutá. Len spala, jedla a nevládala chodiť. Po troch až piatich dňoch nastala zmena, keď sa začala hýbať a vrtieť chvostom. Je stále mladá, keďže má dva roky.

Opustený a slepý

Rodina z Košickej Novej Vsi sa v jeden deň rozhodla odísť a na dvore nechala dvoch psov. Kŕmili ich výlučne okoloidúci. Jedného z nich našli ľudia z útulku podvyživeného a dehydrovaného. Dokonca zistili, že je slepý. Päťročný Miško je šantivý a počúva na slovo. Cudzích sa bojí, ale na svojich nedá dopustiť. Je veľmi hygienický, tichý a bezproblémový.

Ak chcete pomôcť, môžete sa ozvať na telefónne čísla 0907441447 a 0918564466. Ďalšie príbehy nájdete v tomto facebookovom odkaze.

Skutoční bojovníci z košického útulku
3
Galéria
Zdroj: Útulok UVP Košice
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM