Eva Mikulová Rôzne

FOTO: Tokajské vinobranie v Čerhove potešilo všetkých milovníkov dobrého vína, jedla a folklóru

Tokajské vinobranie už neodmysliteľne patrí v tomto jesennom období k najpútavejším akciám v slovenskej Tokajskej oblasti. Premával aj špeciálny Tokajský expres.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tokajské vinobranie v Čerhove potešilo všetkých milovníkov dobrého vína, jedla a folklóru
15
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Autá ste mohli nechať doma

Aj návštevníci z Košíc mohli ochutnávať tohtoročný burčiak a mladé vína, pretože opäť bol vypravený špeciálny Tokajský expres a autobusy premávali medzi vinohradníckymi obcami Čerhov – Malá Tŕňa a Veľká Tŕňa.

Vinobranie sa konalo v piatok a sobotu (28. a 29. septembra) a ako je už zvykom, prišli tisíce ľudí z blízkeho aj vzdialeného okolia. Počasie prialo a tak sa víno dobre ochutnávalo, špeciality rozvoniavali doďaleka a dobrú náladu umocňoval i folklórny kultúrny program.

Cena pre starostu

Hostí privítal starosta obce Pavol Balogh, pre ktorého je toto posledné vinobranie vo funkcii starostu. Po 17 rokoch sa rozhodol, že už kandidovať nebude. „Budem si užívať dôchodok,“ vysvetlil.

Na vinobranie zavítal i podpredseda vlády SR pre informácie a informatizáciu Richard Raši, ktorý ocenil dlhoročnú prácu starostu Pavla Balogha, špeciálnym vyhotovením štátneho znaku. „Toto ocenenie si pán starosta zaslúži za jeho nesmierne obetavú prácu pre región. A je len druhým človekom na Slovensku, ktorého som takto ocenil. Cenu som deň predtým odovzdal aj primátorovi Bardejova Borisovi Hanuščákovi pri príležitosti 777. výročia písomnej zmienky o Bardejove,“ prezradil nám.

Ale tokajské vinobranie bolo najmä o ľuďoch, o šikovných rukách miestnych vinohradníkov, ktorí tu dorábajú preslávené tokajské víno a práve táto slávnosť je holdom ich práce.

V obciach boli otvorené aj tokajské pivnice a tak návštevníci mohli vstúpiť do unikátnych tufových pivníc, bez ktorých by tokajské víno, nebolo tým čím je.

Atmosféru Tokajského vinobrania si vychutnajte v našej fotogalérií.

Tokajské vinobranie v Čerhove
15
Galéria
Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM