Krimi

FOTO: Tragický piatok: Veterinár (†41) z Košíc neprežil zrážku pri Slavci

Tragická nehoda sa stala na frekventovanom úseku cesty. Osobné auto sa čelne zrazilo s dodávkou.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tragický piatok: Veterinár (†41) z Košíc neprežil zrážku pri Slavci
17
Galéria
Zdroj: Peter Simon

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky a polícia. Vodičovi auta sa ani po oživovaní pomôcť nedalo. Zrážka medzi dvomi osobnými autami a dodávkou sa stala na frekventovanej ceste medzi obcami Brzotín a Slavec v piatok 12. októbra 2018 približne po pol 11. hodine. Žiaľ, vodič z jedného osobného auta ani vďaka rýchlemu zásahu nehodu neprežil.

Cestu uzavreli

Hlavný ťah smerom na Plešivec a opačne bol z dôvodu vyšetrovania zrážky uzavretý. Dopravu na mieste riadila polícia. Tvori sa dlhé kolóny.

Ako informoval náš web roznava.dnes24.sk veliteľ zásahu Róbert Dókus, hasiči zasahovali na jednom vozidle v počte troch príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Rožňave.

„Naša jednotka bola privolaná k dopravnej nehode. Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že sa jedná o zrážku dodávky a osobného vozidla, v ktorom sa nachádzal zakliesnený vodič. Vyslobodili sme ho pomocou hydraulického náradia. Na havarovaných vozidlách sa vykonali protipožiarne opatrenia a uniknuté prevádzkové kvapaliny sa posypali sorbčným materiálom,“ doplnil Dókus.

Jeden z vodičov nehodu neprežil

„Posádka RLP Rožňava resuscitovala vodiča (41) osobného vozidla, avšak neúspešne. Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, lekár musel skonštatovať smrť. Vodič dodávky bol v opatere posádky RZP Lipovník, sťažoval sa na bolesti hrudníka a bol prevezený do nemocnice v Rožňave,“ uviedla Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchranárskej skupiny Falck.

Podľa informácií, ktoré získal Čas.sk, pri dopravnej nehode zahynul košický veterinárny lekár Jozef S. († 40), ktorý bol známy ako neurológ zvierat. Príčiny zrážky sú v štádiu vyšetrovania, no podľa predbežných zistení práve vodič osobného auta Škoda Felicia, v ktorom sedel veterinár, zo zatiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru. Auto sa následne zrazilo s osobným vozidlom VW Passat. Škodovku silný náraz odhodil do zvodidiel, pričom sa následne ešte zrazila s dodávkou Peugeot Boxer.

Dopravná nehoda pri Slavci
17
Galéria
Zdroj: Peter Simon
Zdroj: roznava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM