Kultúra

FOTO: Výstava Nové rozmery prináša plátna plné emócií a krásnych žien

Kulturpark v Košiciach predstavuje originálnu výstavu s názvom Nové rozmery od ôsmich amatérskych umelcov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Výstava Nové rozmery prináša plátna plné emócií a krásnych žien
25
Galéria

Umelecké diela, ktoré vás nútia zabudnúť na realitu a nechať sa unášať svetom fantázie sú rozmanité. Či už je to tvorba na olejovom plátne alebo akryl, amatérski umelci tvoria s radosťou a svojimi dielami vnášajú šťastie prostredníctvom plátna.

Ako sa tvorí s radosťou a čo môže byť inšpiráciou nám prezradila umelkyňa, Ivana Kosturová: „Ja tvorím intuitívne, môj druh maľovania je intuitívna maľba. Mám v dome ateliér a keď pocítim nutkanie niečo vydať na plátno, tak maľujem. Nedá sa maľovať na počkanie alebo na predpis.“

To, že podnety na tvorbu sú všade navôkol dokazuje aj spôsob akým umelkyňa maľuje. „Chodím po svete a keď ma niečo osloví alebo pocítim nejaké nutkanie, zájdem do ateliéru a dám to na plátno,“ dodáva Kosturová.

Plátna plné emócií v podaní neprofesionálnych výtvarníkov: Ľudmila Bevilaqua, Lujza Ferková, Ivana Kosturová, Marcela Lekeš-Böszörmenyi , Mária Mikulská, Viera Ruschová, Karol Debnár a Peter Kúdola môžete v Kulturparku obdivovať do 7. októbra 2018.

Hoci na výstave nachádzame motívy z prírody ako lesné chodníčky alebo oceán, častým námetom je práve žena. A to či už v podobe jedinečne stvárnených herečiek – Marilyn Monroe a Audrey Hepburn, alebo aj napríklad v dámach, maľovaných Petrom Kúdolom: „Jeden umelec raz povedal, že keď uvidíš nejakú peknú vec, tak budeš šťastný. A tých pekných, napríklad pekných dám, je veľmi veľa, čiže inšpirácií je dosť lebo na Slovensku je veľa krásnych žien.“

Gabriela Onušková, foto: Adam Stečák

Pozrite si v galérii, čo sa nám podarilo zachytiť…

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Vystava Nové rozmery
25
Galéria
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM