Samospráva

FOTO: Žiakov čakajú vynovené triedy, počas prázdnin opravujú školy a škôlky

Opravy desiatok materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta realizuje mesto Košice. Stáť by mali takmer 1,59 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Žiakov čakajú vynovené triedy, počas prázdnin opravujú školy a škôlky
7
Galéria
Zdroj: TASR

„Ide o práce ako stavebné úpravy priestorov, sanácie havarijného stavu stien, opravy striech, výmeny okien a dverí, opravy vykurovacích rozvodov, elektroinštalácie, ale aj hygienické maľby školských kuchýň a iné,“ povedala hovorkyňa mesta Linda Šnajdárová.

Mesto Košice má v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta 55 materských škôl, 33 základných škôl a jednu spojenú ZŠ s MŠ.

Zvýši sa kapacita miest

Pracuje sa tiež na rozšírení kapacít MŠ. „Nové miesta vzniknú v MŠ Azovská, MŠ Húskova, MŠ Muškátová, MŠ Hrebendova, MŠ Čordákova a MŠ Žižkova – elokované pracovisko Turgenevova 38," spresnila Šnajdárová. Kapacita MŠ Žižkova – elokované pracovisko Turgenevova 38 sa má zvýšiť o 44 miest. Aktuálne tu prebieha výmena okien, práce na elektroinštalácií, nových omietkach a robia sa aj sadrokartónové podhľady.

„Opravami strešných krytín prechádzajú materské školy Ovručská, Jaltská, Ipeľská, Dénešova, Poľná a Zuzkin park, ale aj ZŠ Považská a Jazyková škola (JŠ) Užhorodská, čo je vyčíslené na 100.000 eur," dodáva Šnajdárová. Okrem iného sa vykonávajú aj práce na viacerých školských dvoroch, ako opravy lavičiek či pieskovísk.

Rekonštrukčné práce na elokovanom pracovisku MŠ Žižkova v KE
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM