Rôzne

FOTO: Zvieratka v košickej zoo si opäť po sviatkoch pochutnávajú na vianočných stromčekoch

Vianočné stromčeky, ktoré košické Mestské lesy a súkromní predajcovia nepredali, skončili aj v tomto roku v Zoologickej záhrade Košice a spestrujú jedálniček zvierat.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Zvieratka v košickej zoo si opäť po sviatkoch pochutnávajú na vianočných stromčekoch
14
Galéria
Zdroj: TASR

Ako uviedla vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu zoo v mestskej časti Kavečany Eva Malešová, v týchto dňoch si na nich pochutnávajú najmä lesné a vysokohorské kopytníky.

„V zimnom období sú pre nich spestrením kŕmnych dávok. Dnes servírovali chovatelia stromčeky takinom, zubrom, jeleňom, paovciam, ale dostali ich aj ťavy dvojhrbé. Tento prospešný doplnok potravy si tradične s veľkou chuťou užívali takiny. Majestátny samec v stáde zubrov si najprv stromčeky prehadzoval na rohoch a až neskôr sa pustil do voňavého ihličia. Jelene a paovce sa stromčekom vždy potešia,“ dodala s tým, že po nich zostanú iba prázdne konáre.

Ako ďalej uviedla, ohryz, resp. konáre listnatých a ihličnatých stromov, je dôležitou súčasťou výživy a imituje prirodzené podmienky života zvierat, ktoré si v zime dopĺňajú energiu obhrýzaním ihličia a kôry stromov. Nachádzajú v nich živiny prospešné pre látkovú výmenu.

Nepredané vianočné stromčeky slúžia tiež na obohatenie priestoru vo vtáčích voliérach či chovných zariadeniach pre primáty.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM