Michal Lendel Správy

FOTOGALÉRIA: V Košiciach rozsvietili najvyšší vianočný stromček na Slovensku

Košické rozprávkové Vianoce sa už rozbehli. Na začiatok mesto pripravilo hudobno-tanečnú šou, spojenú s rozsvietením vianočného stromčeka a otvorením tradičných trhov. A čo hovoria Košičania na novú atrakciu?

Ilustračný obrázok k článku FOTOGALÉRIA: V Košiciach rozsvietili najvyšší vianočný stromček na Slovensku
Zdroj: TASR

Veľká otváracia šou Košických Vianoc sa uskutočnila vo štvrtok podvečer za účasti primátora mesta Košice na pódiu pri Immaculate. Súčasťou programu bol príchod Mikuláša a anjela, Snehulienky a 7 trpaslíkov. Samozrejme sa nezabudlo ani na rozsvietenie vianočného stromu a otvorenie Vianočných trhov. O zábavu sa staralo množstvo účinkujúcich a exkluzívny hosť – populárna speváčka Dara Rolins.

Rozsvietenie

Podujatie so začiatkom o 17:00 hodine a malo úspech. Množstvo ľudí dokonca neodradil ani mrazivý chlad a mrznúce mrholenie. Ľudia sa bavili dianím na pódiu, popíjaním horúceho vareného vína. Asi okolo pol šiestej za začalo z rozsvietením najvyššieho vianočného stromčeka na Slovensku, ktorého sa zhostil primátor mesta spoločne so „Svetluškou“ a Mikulášom.

Ďalšou dominantou Košíc sa tak stal na čas sviatkov 22-metrov vysoký smrek. Nový vianočný „stromček“ osadili ešte minulý štvrtok do stojana, no svoju krásu ukázal naplno až včera. No nie všetci Košičania sú so stromčekom spokojní. „Podľa mňa to nie je iba o veľkosti… chýbajú mi na ňom nejaké ozdoby. Iba svetlá mi tam nesedia,“ povedala študentka Lucia (22).

Iný názor má Ján popíjajúci teplý nápoj v skupinke baviacich sa návštevníkov. „Všetko je tu krásne, tak ako to má na Vianoce byť. Akurát mi vadí pred vianočným stromom to pódium, kvôli ktorému ho nie je dobre vidno zo severnej strany mesta,“ uviedol. Vianočný stromček sa páčil aj malému Miškovi (5). „ Je pekný, no doma budeme mať krajší,“ dodal.

Vianočné trhy

Okrem Vianočného stromčeka lákali ľudí do centra trhy, ktoré budú na Hlavnej otvorené denne od 9.00 do 22.00 hodiny. Pre návštevníkov je pripravených vyše 50 stánkov, väčšina z nich bude patriť remeselníkom, ďalšie sú určené pre občerstvenie a dva pre charitatívne účely.

Aj počas ďalších decembrových dní ponúkne Hlavná ulica bohatý program, ktorý bude prebiehať denne až do 23.decembra, v čase od 17:00 hod. Tento rok Košičanov zabaví viac ako 500 domácich aj zahraničných účinkujúcich.

"S veľkou radosťou sme pripravovali Rozprávkové Vianoce. Ľudia milujú toto obdobie a vedia si ho aj užiť, presviedčam sa o tom každý rok. Navyše, Košice sú očarujúce mesto s jedinečnou atmosférou a v tomto období hádam najkrajšie,“ povedal krátko pred odštartovaním Košických rozprávkových Vianoc primátor Richard Raši.

Rozsvietenie stromčeka na košickej Hlavnej
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM