Zuzana Vajayová Rôzne

Francúz si na letisku pribalil do batožiny notebook, ktorý mu nepatril

Krádež notebooku z barového pultu v hale košického letiska oznámila 21-ročná Košičanka v pondelok (9.5.). Pracovníci letiska v spolupráci s poškodenou okamžite stotožnili podozrivé osoby, pričom išlo o troch občanov Francúzska.

„Nakoľko títo občania už sedeli v lietadle smerom do Viedne, policajti okamžite kontaktovali Národnú ústredňu Interpol v Bratislave so žiadosťou o spoluprácu a to o zaistenie podozrivých osôb a odcudzeného notebooku na letisku vo Viedni,“ uviedla k prípadu košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Ako spresnila, ešte v ten istý večer o 20.45 h rakúski policajti vo Viedni na palube lietadla v príručnej batožine 30-ročného Francúza odcudzený notebook našli a zaistili. „Muž uviedol, že to celé myslel ako žart a notebook chcel poškodenej vo Viedni vrátiť. Po vypočutí bol podozrivý muž prepustený, pričom odcudzený notebook bol zaslaný do Košíc nasledujúcim letom,“ dodala Demjanovičová.

Policajti Obvodného oddelenia PZ Košice – Juh začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže, z ktorej bude Francúz obvinený a vec bude v zmysle medzinárodnej spolupráce cestou Okresnej Prokuratúry Košice II odstúpená do Francúzska na ďalšie konanie.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM