Futbal

Futbalisti Košíc budú zarezávať v Rakúsku: Toto je ich program stretnutí počas letnej prípravy

Žlto-modrých čaká po príprave doma herné sústredenie v Rakúsku, kde má tohoročný víťaz Slovenského pohára odohrať štyri stretnutia. Generálkou na ligu bude zápas o slovenský Superpohár s rivalom z Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Košíc budú zarezávať  v Rakúsku: Toto je ich program stretnutí počas letnej prípravy
Zdroj: TASR

Košickí futbalisti začali prípravu v domácich podmienkach a od 22. júna do 1. júla absolvujú herné sústredenie na tradičnom mieste v rakúskom Windischgarstene. Ešte pred ním odštartujú herné sústredenie zápasom v Olomouci, proti domácej Sigme. V rámci sústredenia plánujú odohrať štyri stretnutia.

Prvé s treťoligovým LASK Linz, súper na druhý zápas ešte nie je známy. Tretí duel MFK odohrá proti SC Grödig, ktorý podobne ako Košice bude hrať v 2. predkole Európskej ligy UEFA. Po sústredení odohrajú súboj v druholigovom Mattersburgu, generálkou na Fortuna ligu bude zápas o slovenský Superpohár na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava.

„Odohráme šesť zápasov, nemáme veľa času. Bude to rýchle, teda v prvej fáze budeme naberať kondíciu a v Rakúsku sa budeme venovať taktickej stránke,“ konštatoval tréner Košičanov Látal.

Predbežný program stretnutí počas letnej prípravy:

  • 21. 6. Sigma Olomouc (I. – ČR) – MFK Košice
  • 24. 6. LASK Linz (III. Rak.) – MFK Košice
  • 26. 6. ??? – MFK Košice
  • 29. 6. SV Grödig (I. Rak.) – MFK Košice
  • 1. 7. SV Mattersburg (II. – Rak.) – MFK Košice
  • 5. 7. Slovan Bratislava – MFK Košice (slovenský Superpohár)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM